Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bakan Bolat açıkladı: Yarın yeni müjdeler açıklanacak

Bakan Bolat açıkladı: Yarın yeni müjdeler açıklanacak

İş dünyasına yeni müjdeler geliyor.

Son dakika haberi geldi. Ticaret Bakanı Ömer Bolat yaptığı son dakika açıklamasında iş dünyasına yeni müjdelerin yolda olduğunu söyledi.

İstanbul İkitelli Organize Sanayi Bölgesi (İOSB) Kooperatif Başkanları ve İş Adamları Buluşması'na katılan Bakan Bolat, burada yaptığı açıklamada dikkat çeken ifadeler kullandı. Bolat iş dünyasına yeni müjdeleri olduğunu söyledi.

Son 21 yılda organize sanayi bölgeleri sayısının 190'dan 355'e çıkarıldığını söyleyen, teknopark sayısını da 5'ten 96'ya çıkarıldığını söyleyen Bakan Bolat, teknoloji merkezlerinin de 1600'e çıktığını söyledi.

Bundan iki gün önce esnaf ile sanatkarların bakanlığa bağlı kredi ve kefalet kooperatifleri aracılığıyla Halkbank'tan kullandığı genel işletme kredilerinde şahıs üst limitinin 650 bin liradan 750 bin liraya yükseltildiğini söyledi ve makul maliyetlerle gerçekleşecek bu destek paketinin kullandırılmaya başlandığını söyledi.

Üretim ve tüketim yapılırken ortaya çıkan en önemli hususlardan birisinin de çevrenin korunması ve yeşil dönüşüm olduğuna dikkatleri çeken Bakan, "Bu anlamda, Avrupa Birliği ve ABD'ye yönelik ihracatta çevre dostu üretim çok büyük önem taşıyor. Hükümet olarak yenilenebilir enerji üretim kooperatiflerinin kurulmasını da destekliyoruz. Mesela, Kayseri'de Cumhurbaşkanımızın açtığı böyle bir kooperatif vardı. İOSB ve ona bağlı 37 kooperatifin de bu alanı ciddiyetle dikkate almalarını tavsiye ediyoruz. Yenilenebilir enerji kooperatifleri hem üyelerine enerji maliyetlerini düşürme noktasında hem de gelir elde etme noktasında çok ciddi bir başarı sağlayacaktır. Ayrıca, karbon salınımını da engelleyecektir" ifadelerini kullandı.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE YENİ MÜJDELER GELECEK

Bakan Bolat sözlerinin devamında Adıyaman'da yeni müjdeler açıklayacaklarını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Büyümede imalatın, sanayinin ve yatırımların payı önemli. Sevindirici olan bir husus da bu büyümede imalatın, üretimin, yatırımların ve ihracatın payının yüksek olmasıdır. İhracatta da Allah'a şükür iyi gidiyoruz. Geçen yıl dünya ticareti gerileme kaydetti. Dünya ekonomik büyümesi durgunluk gösterdi ama Türkiye ekonomisi yüzde 4,5 büyüdü. Türkiye'nin ihracatı geçen yıl artış gösterdi ve 255,8 milyar dolarla Cumhuriyet tarihinin mal ihracat rekorunu kırdık, 100 milyar dolarla da Cumhuriyet tarihimizin hizmetler ihracat rekorunu kırdık. Bu yıl hedefimiz sizlerle beraber 265 milyar dolar mal ihracatı ve 100 milyar dolar hizmet ihracatı rekorunu kırmak.

Güzel bir gelişme de ithalatımızda aldığımız tedbirlerle ciddi bir azalış trendi var. Yarın sabah erkenden Adıyaman'a gidiyoruz. Adıyaman'da şubat ayının ihracat, ithalat, dış ticaret açığı ve ihracatı ithalatı karşılama oranları gibi önemli göstergeleri orada halkımızla, kamuoyuyla ve Adıyamanlılarla paylaşacağız. Oradan da size inşallah müjdeli haberler açıklayacağız. İnşallah bu olumlu gelişmeler ve iyimser beklentileri koruduğumuz takdirde, 2024 yılında da ekonomimizde halkımız için olumlu bilgiler vereceğiz"

Müjdelerden haberdar olmak için Finans7'yi takipte kalın ve mobil UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Yorumlar (6)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 59 Gün Önce
1.20 ile deyil 0.99 ile olsun maksat fakiri ev sahibi yapmaksa 0.65 geçen seneler içerisinde yapıldı biz TOKİ'den ev istemiyoruz uygun fiyatlı konut ve uygun konut kredisi bunu yapın
Ziyaretçi 59 Gün Önce
Emekliye hiç bir müjde yok sanırım Allah büyük bakalım emeklinin ahından nasıl kurtulacaklar.
Ziyaretçi 60 Gün Önce
Küçük Esnaf.söz verilen Bağkur prim eşitligini bekliyor Sayın Bakanım
Ziyaretçi 60 Gün Önce
1.20 faiz li konut kredisi ilk kez evini alacaklar için devletimizin desteğiyle faydalanmak istiyorum
Ziyaretçi 60 Gün Önce
1.20 faiz li konut kredisi ilk kez evini alacaklar için devletimizin desteğiyle faydalanmak istiyorum
;