Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ayda 2-3 Bin Dolar Kazananlar Var: İnstagram'dan Nasıl Para Kazanılır?

Finans Magazin 20 Haz 2022 15:41 2
Ayda 2-3 Bin Dolar Kazananlar Var: İnstagram'dan Nasıl Para Kazanılır?

İnstagram'dan nasıl para kazanılır?

Sosyal medya platformu İnstagram üzerinden binlerce kişi ayda binlerce dolar para kazanıyor. Birçok kişi ise kazanma potansiyeli varken nasıl para kazanacağını bilmediği için bundna faydalanamıyor. Biz de bu yazımızda İnstagram üzerinden nasıl para kazanılabileceği konusunda detaylı bilgilere yer vermeye çalıştık.

Başta platform sosyal medya mecrası olarak karşımıza çıktı ve para kazanma değil sadece eğlence,vakit geçirme yeri oldu. Ancak daha sonra artık kullanıcılar buradan para kazanmaya başladı. 

ÇOK TAKİPÇİ DE ÖNEMLİ AMA DAHA ÖNEMLİ BİR ŞEY DAHA VAR

İnstagram'da para kazanmak, çok para kazanmak için en önemli şey takipçiler. Takipçi sayısı elbette çok önemli ama bundan daha da önemli olan bir şey takipçilerinizin etkileşimi. Etkileşimli 10 bin kişilik sayfa, etkileşimi az 100 bin kişilik sayfadan daha fazla reklam alabilir , daha fazla para kazanabilir.

PROFİLİNİZE BÜYÜK ÖNEM VERİN

Öncelikle instagram üzerinden para kazanmak için etkili bir profil oluşturmanız gerekmektedir. Sponsorlarla yapacağınız anlaşmalar, ortak bir kuruluşla girişeceğiniz pazarlama, bir e ticaret sayfası ile yapacağını anlaşma (İnfluencer) ya da oluşturduğunuz içerikleri satma gibi yollarla para kazanabilirsiniz.

Öncelikle Profilinizi etkili bir şekilde oluşturmanız gerekiyor. Sahte bir profil ve gerçek olmayan sahte takipçilerle şişirilen bir sayfaya kimse reklam vermek istemez. Başta maddi kaygıları bir yana bırakın ve kaliteli, başka yerde olmayan benzersiz içerikler üretin. 

BENZERSİZ İÇERİKLER ÇOK ÖNEMLİ

Başka yerde olmayan içerikler, sizi diğer sayfalardan öne çıkaracaktır. Yapacağınız paylaşımlar başta belki az etkileşim alacktır. Ancak kaliteli paylaşımlar muhakkak zamanla daha fazla etkileşim alacaktır. 

Şirketlerle iletişime geçerek sponsorlluk alabilir, paylaştığınız hikayelerde bu ürünleri tanıtarak reklam yapabilirsiniz.İlk başta belki teklifleri siz yapacaksınız ancak zamanla artık siz değil onlar teklif yapacak.

SAYFANIZIN KONSEPTİ ÇOK ÖNEMLİ

Diyelim ki seyahat üzerine bir sayfanız var. Bu sayfaya en iyi reklamı oteller, kamp malzemeleri satışı yapanlar gibi yerlerden gelir. Sayfanızın konseptine uygun yerlerle anlaşma yapmanız durumunda sürekli reklam alarak kendinize sürekli gelir elde edebilirsiniz.

Diyelim ki moda üzerine bir sayfanız var. Bu sayfa üzerinden giyim markaları ile anlaşmalar yaparak reklam alabilirsiniz. Yemek tarifleri üzerine olan bir sayfada ise lokantalardan, marketlerden ve daha birçok yerden reklam alabilirsiniz.

İNFLUENCER OLABİLİRSİNİZ

Bir e ticaret sayfası ile anlaşarak, ki son dönemlerde influencer sayısı oldukça arttı. E Ticaret sayfalarının reklamlarını yaparak ayda 2 bin 3 bin dolarlara kadar para kazanabilirsiniz. Bunun için 10 bin tkaipçinin üzerindeki ayfanızla e ticaret sayfalarına başvuru yapabilirsiniz. 

İÇERİKLERİNİZİ SATIN

Kendi ürünlerinizi, eğer mağazanız varsa , oluşturacağınız bir instagram sayfası üzerinden satabileceksiniz. Diyelim ki grafik tasarımcısınız. Paylaştığınız videolarda , gönderilerde işinizde ne kadar iyi olduğunuzu gösterirsiniz ve takipçileriniz, bu yöndeki işlerini sizlere verir.

BEN KENDİ SİTEMİ KURACAĞIM DİYORSANIZ

Girişimci ruha sahipseniz ve ben başkasının değil kendi sitemin reklamıonı yapmak istiyorum diyorsanız bir e ticaret sayfası kurarak instagramdaki hesabınızdan kendi sayfanızın reklamlarını yapabilirsiniz. 

Tabi belirtmek isteriz , yapacağınız bu işleri yasal olarak vergi mevzuatına uygun şekilde yapmanız gerekmektedir. 

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bu sen eksiksin koş :))
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Çok güzel bir şey ben de uye olmak isterimm
;