Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Asgari Ücrete Ek Zam İhtimali Azaldı

Son Dakika 9 Haz 2022 13:14 2
Asgari Ücrete Ek Zam İhtimali Azaldı

Asgari ücrete zam var mı? Beklenti azaldı.

Asgari ücrete ek zam konusunda gelen son açıklamalar beklentileri gittikçe azalttı. Hükümetten gelen son açıklamalarda da asgari ücrete ek zamda net açıklamalardan kaçınılması, asgari ücrete ek zammın yılbaşına kaldığı iddialarını güçlendirdi. 

HAYAT PAHALILIĞI ARTTI

Hayat pahalılığı son dönemlerde ciddi oranda arttı. Ciddi şekilde yaşanan pahalılık nedeniyle asgari ücrete ek zam konusu gündemde çokça konuşulmaya başlandı. 

İŞTE SON AÇIKLAMALAR

Son açıklamalara baktığımızda asgari ücrete ek zammın ihtimalinin azaldığı görüldü. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, "Bu konu yasal düzenleme ile belirlenmiş hususlar, nasıl toplanacağı belirlenmiş. Bu konuyla alakalı değişik bir durum olursa Çalışma Bakanımız tarafından kamuoyu ile paylaşılır. Ağzımızdan çıkacak herhangi bir yanlış kelime birçok kişiyi beklentiye sokabilir." dedi. Bu açıklamada dikkat çeken konu , koyu şekilde belirtilen yer oldu. Çünkü asgari ücretin toplantısı yıl sonunda oluyor. Sarıeroğlu yıl sonunu işaret etmiş oldu.

Bir diğer genel başkan yardımcısı Mehmet Özhaseki ise "Alamıyorsanız, gücünüz yetmiyorsa, alım gücünüz yok olmuşsa işte tehlikeli olan bu. O yüzden de enflasyon karşısında sabit gelirliyi, dar gelirliyi ezdirmemek, hakkını savunabilmek, gelirlerini daha artırıcı bir takım tedbirler almak da hükümetin işi. Bu konuda da sırayla yavaş yavaş hepsi geliyor. Dün iki müjde vardı, önümüzdeki günlerde yine gelir. Sabır" dedi. Bu açıklamasında ise Özhaseki topu Cumhurbaşkanı'na attı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise geçen gün kabine sonrasında, "Yılbaşında tüm çalışanların durumlarını gözden geçirerek herkesin hakkını almasını temin edeceğiz. Sosyal yardım şemsiyemizi genişleterek hiçbir vatandaşımızın mağduriyetine izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Gelen bu son açıklamalara baktığımızda asgari ücrete zammın sene sonunda yapılmasının planlandığı görülüyor. Vatandaşların ek zam beklentisi bu açıklamadan sonra azaldı.

NEDEN?

Kulislerden edinilen bilgilere göre asgari ücrete ek zammın enflasyonu daha da tetikleyebileceği bildirildi. Sizce asgari ücrete ek zam enflasyonu tetikler mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

GELİŞMELERDEN BİLDİRİMLE HBAERDAR OLMAK İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKLERDEN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Jülide hanım merak etmeyin sizin söyledikleriniz kimseyi beklentiye sokmaz, zamanında herkese kadro veriyoruz dediniz ama 45 bin kişiyi ayırdınız
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ozaman memura ve emekliyede olmasın marn enflasyonu tetikleyecek
;