Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Arçelik'in adı değişiyor: İşte yeni ismi

Arçelik'in adı değişiyor: İşte yeni ismi

Arçelik'in adı değişiyor.

1955 yılından şimdiye kadar üretime devam eden Arçelik, globalleşme yolunda köklü bir değişime gideceğini bildirdi. Şirket tarafından KAP'a yapılan bildirime baktığımızda Arçelik, Türkiye ve tüm dünyada gerçekleştirdiği operasyonları ortak bir kurumsal marka çatısı altında toplama yönünde karar verdi.

Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yapılan bildirimde kurumsal markanın bundan sonra isim değişikliği ile dünyada satışa çıkacağı bildirildi.

Beko adı altında artık çıkacağını bildiren Arçelik, bunun Türkiye dahil tüm dünyadaki operasyonlar için geçerli olacağını bildirdi ancak halka açık ana şirket Arçelik adı korunacak.

KAP'a yapılan bildirime baktığımızda şu ifadelere yer verildi:

“Globalleşme stratejimiz kapsamında Arçelik A.Ş.’nin, Türkiye dahil tüm coğrafyalardaki kurumsal markası bundan sonra Beko olarak kullanılacak olup böylece, tüm dünyadaki çalışanlarımız ve operasyonlarımızın ortak bir kurumsal marka çatısı altında bir araya getirilmesi hedeflenmektedir.

Bu kapsamda yurtdışı bağlı ortaklıklarımızın kurumsal unvanları da Beko kurumsal markasını içerecek şekilde değiştirilmektedir. Şirketimiz Türkiye’deki faaliyetlerini Arçelik Pazarlama A.Ş. üzerinden başta Arçelik olmak üzere yerel değer yaratan tüm markaları ile (Arçelik, Beko, Grundig, Altus, Leisure) sürdürmeye devam edecektir"

Açıklama devamında ise Beko'ya dair diğer bilgiler paylaşıldı. Şirketin 57 ülkede iştirakleri aracılığıyla toplamda 55 bin çalışanı olduğuna ve 13 ülkede 45 üretim tesisi olduğuna yer verildi.

Bu ülkelere şu şekilde yer verildi:

Türkiye, İngiltere, İtalya, Romanya, Slovakya, Polonya, Güney Afrika, Rusya, Pakistan, Hindistan, Bangladeş, Tayland ve Çin.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;