Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Aile Destek Programı İlk Başvuru Sonuçları Açıklandı: İşte e Devlet Başvuru ve Ödemeler Sonuç Linki

Son Dakika 5 Tem 2022 14:50 9
Aile Destek Programı İlk Başvuru Sonuçları Açıklandı: İşte e Devlet Başvuru ve Ödemeler Sonuç Linki

Aile Destek Paketi ilk başvuru sonuçları açıklandı: Binlerce kişiye ret geldi.

Türkiye Aile Destek Paketinde ilk başvuru sonuçları belli oldu. Başvuru yapan binlerce kişiye sistem tarafından otomatik olarak ret cevabı geldi. Ret cevabı gelenler , neden bu cevabı aldıklarını araştırmaya , başvuru yapanlar ise sonucunu nerede nasıl takip edeceğini araştırmaya başladı. Biz de finans7.com olarak bu yaızmızda söz konusu yardımın başvuru detaylarına ve bilgilerine yer verdik.

BAŞVURU DEVAM EDİYOR

Aile Destek Programı başvuruları devam ediyor. E devlet kapısı üzerinden ve 81 şehirde bulunan Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakıfları aracılığıyla başvurular alınmaktadır. Başvuru nasıl yapılır öğrenmek için TIKLAYIN

İLK SONUÇLAR GELDİ

Söz konusu programa başvuru yapanlara ilk sonuçlar geldi. Binlerce kişiye ilk sonuçta ret cevabı geldiği görüldü. Peki neden ret cevabı geldi? Edindiğimiz bilgilere göre başvuru yapanların gerekli şartları taşımasığuı için ret aldığı görüldü. 

Gerekli şartlar şu şekilde:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Yerleşim yeri yurt içinde olması,

18 yaşından büyük olması,

Memur , kamu işçisi, noter ya da muhtar olarak çalışan olmaması ve hanesinde memur kamu işçisi olanlara verilmez.

Bunun yanı sıra cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü veya tutukluya,  öğrenci yurtlarında kalan öğrencilere, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunan kişilere ve askerde olanlara bu yardım verilmez.

GELİR ŞARTI EN ÖNEMLİ ŞART

Başvuruların reddedilmesinde en önemli etmen gelir şartı oldu. Çünkü program kapsamında sadece 1417.80 TL'nin altında geliri olanlara yardım yapılacağına yer verildi. Yani eve giren gelir 1417 lira 80 kuruştan gazla ise bu yardımdan faydalanamayacaksınız.

SONUCU BELLİ OLMAYANLAR: SÜREÇ DEVAM EDİYOR DİYENLER NE OLACAK?

Sonucu henüz ret olmayanların başvuru ekranında ise süreç devam ediyor SYD Vakıf değerlendirme sürecinde ve "Sosyal Yardım Başvurunuz, resmi ikametgahınızın bulunduğu (Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nde kayıtlı son güncel ikametgahınızın bulunduğu) İl/İlçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına değerlendirilmek üzere iletilmiştir." deniyor.

Bu vatandaşların değerlendirme süreçleri henüz sonuçlanmadı. Değerlendirme süreci sonuçlandıktan sonra bu sayfadan bilgi alınabilecek. 

SONUCA NASIL BAKARIM?

Aile Destek Programı başvuru sonucuna aşağıdaki linkten bakabilirsiniz.

Linke tıklayın ve açılan sayfada KİMLİĞİMİ ŞİMDİ DOĞRULA yazan kısma tıklayarak giriş yapın. E Devlet girişi yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranda başvuru durumunuzu görebileceksiniz.

Sizin başvuru durumunuzda ne yazıyor? Aşağıdaki yorum kısmından yazarak diğer vatandaşlarla bilgi alış verişinde bulunabilirsiniz.

Yeni sonuçlar belli olduğunda bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

İBAN YAZMADIM NE OLACAK?

Başvuru sayfasında İBAN girmeyenlerin paralarının PTT aracılığıyla yatırılması bekleniyor. Sonuçlar açıklanınca paylaşacağız. 

ÖDEMELER NE ZAMAN YATACAK?

Sonuçların kısa sürede açıklanması ve ilk ödemelerin bu hafta yatması bekleniyor. Tüm sonuçlar açıklanınca, paralar hesaba yatınca haberdar olmak için finans7.com mobil uygulamasını indirin.

Uyarı: finans7.com özel haberidir. Aktif link verilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılır.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (9)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ben. 16 gündür başvuru yaptım ama hala sonuçlanmadı süreç devam ediyor diyor lütfen bir an önce sonuçlansin
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ben 27 Haziran başvurdum 29 un da kabul edildi yazıyordu geçen tamamlandı yazdı yardım türü gıda yardımı diyor ama hiçbisey yok gözükmüyor 😮
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
10 gündür başvurdum değerlendirmede diyor
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Tamamen kayıt dışı yaşamak gerek almak için?
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
1400 tl neki simit çay yese yinede 2000 tl yapar Tamamen saçma barem?
;