Türkiye Aile Destek Programı e Devlet Başvuru Sayfası Açıldı (Ev Hanımı, İş Arayan, Dar Gelirlilere Sosyal-Yardimlasma Başvuru 2022)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Türkiye Aile Destek Programı e Devlet Başvuru Sayfası Açıldı (Ev Hanımı, İş Arayan, Dar Gelirlilere Sosyal-Yardimlasma Başvuru 2022)

Türkiye Aile Destek Programı başvurusu e Devlet kapısı üzerinden alınmaya başladı. Başvuru linki ve adım adım başvuru anlatımı finans7.com haberinde.

Haberler 27 Haz 2022 13:04 13
Türkiye Aile Destek Programı e Devlet Başvuru Sayfası Açıldı (Ev Hanımı, İş Arayan, Dar Gelirlilere Sosyal-Yardimlasma Başvuru 2022)

Aile Destek programı başvurusu başladı.

E Devlet üzerinden bir son dakika açıklaması yapıldı ve Aile Destek programı başvurusunun başladığına yer verildi. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda söz konusu programın başvuru linkine ve başvurusuna ilişkin detaylara yer verdik.

AİLE BAKANLIĞI SAYFASINDAN AÇIKLANDI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında "Aile Destek Programı ile ihtiyaç sahibi ailelerin, Haziran 2022-Mayıs 2023 döneminde en fazla 12 aylık süre ile hane içindeki kişi başına düşen gelir tutarına göre belirlenen 4 farklı gelir aralığı için farklı yardım tutarları ile aylık periyotta desteklenmeleri sağlanacaktır." ifadelerine yer verildi ve "Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir." denildi.

BAŞVURU DETAYLARI

Bakanlık başvuru detaylarını şu şekilde açıkladı:

"Aile Destek Programı kapsamındaki geçerli başvurular, hanenin sosyoekonomik profilinin ve gelir seviyesinin belirlenmesi için ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına iletilecek olup bu hanelerden 3294 sayılı Kanun kapsamında olduğu tespit edilenler, bu tespiti takip eden ödeme dönemi itibarıyla söz konu destek programından yararlanabilecektir.

Hak sahibi hanelere sağlanacak destek tutarları, hanedeki kişi başına düşen aylık gelirin dâhil olduğu gelir aralıkları göre belirlenmiştir. Bu kapsamda aşağıdaki tabloda yer alan kişi başına düşen gelir tutarı aralıklarına göre

Kişi başına düşen aylık gelir aralığı (TL) Aylık Destek Tutarı (TL)

450 TL ve altı 600

450 TL üzeri ─ 772,60 TL ve altı 550

772,60 TL üzeri ─  1.095,20 TL ve altı 500

1.095,20 TL üzeri ─  1.417,80 TL’den az 450

450 ile 600-TL arasında değişen tutarlarda olmak üzere en fazla 12 ay süreyle Aile Destek Programı ödemesi gerçekleştirilecektir. 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2023 yılı Mayıs ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden Haziran ayı gerçekleştirilerek söz konu destek programı sona erecektir.

Hak sahiplerinin ve hanelerinin sosyoekonomik durumlarında Aile Destek Programı hak sahipliğini etkileyecek nitelikte değişiklik olduğunun sistem ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından tespiti halinde söz konusu destek programı ilgili hane için durdurulacak olup bu şekilde desteği durdurulan hanelerin ihtiyaç sahipliği durumunun yeniden tespiti halinde Aile Destek Programı yeniden başlatılacaktır.

Bunun yanında Aile Destek Programı başvurusu reddedilen kişilerin sosyoekonomik durumlarının değişmesi ihtimaline istinaden kişilere söz konusu destek programı kapsamında yeniden başvuru yapılması imkânı tanınmıştır."

E DEVLET ÜZERİNDEN BAŞVURU BAŞLADI

E devlet kapısı üzerindne başvuru duyurusu geldi. Yayımlanan duyuru sayfası şu şekilde:

NASIL BAŞVURU YAPARIM?

Öncelikle yukarıdaki linke tıklayın. Daha sonra karşınıza çıkan ekranda KİMLİĞİMİ ŞİMDİ DOĞRULA kısmına tıklayın. Bu kısma tıkladıktan sonra karşınıza çıkan ekranı aşağı kaydırın ve kişisel veriler metni ile kabul ediyorum onaylıyorum yazan kutucukları işaretleyin.

Daha sonra Başvur butonuna tıklayın.

Sonra karşınıza kişisel bilgiler ile ailenize ait bilgileri gireceğiniz başvuru formu çıkacak. Bu formu doldurarak başvurunuzu yapabilirsiniz.

İKAMET HATASI

Sistemde kayıtlı ikamet adresi olmayanlar için "Sistemde kayıtlı adresiniz bulunmadığı için başvuruda bulunamazsınız. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünde kayıtlı ikamet adresiniz varsa Adres Bilgilerim sayfasından bilgilerinizi yenileyiniz. Eğer kayıtlı ikamet adresiniz yoksa Adres Değişikliği Bildirimi hizmetini kullanarak veya İlçe Nüfus Müdürlüklerine müracaat ederek adres beyanında bulunmanız gerekmektedir." uyarısı geliyor. Bu uyarı gelenlerin ikametini düzenlemesi gerekmektedir. Ya e devlet üzerinden ya da nüfus müdürlüklerinden ikametinizi bulunduğunuz adrese taşımanız gerekmektedir. Daha sonra başvuru yapabileceksiniz.

Kadın erkek diğer vatandaşlarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN

Yorumlar (13)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
İki çocuk anesiyim lütfen yardımcı olun
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sizden haber bekliyorum dönüş yapılmadı bana para yardımı istiyorum saygılar
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ev hanımının kirada oturmusuz zor geçiriyoruz 4 kişiyiz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
ısınma yardımı istemiyorum bunlardan nakıt yardımı yazmıyor hangısı tıklanacak
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Van'da evde paketleme iş ilanları varmı