Zorunlu Trafik Sigortasına Şok Zam
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Zorunlu Trafik Sigortasına Şok Zam

Zorunlu Trafik Sigortası poliçe fiyatlarında düzenleme yapıldı ve yeni zam geldi. Son zamla yıllık artış oranı yüzde 50'nin üzerine çıktı.

Taşıt 15 Nisan 2022 11:48 1
Zorunlu Trafik Sigortasına Şok Zam

Araç sahiplerine kötü haber geldi: Yüzde 51 zam geldi.


Son günlerde hemen hemen her sektörde art arda gelen zamlara bir yenisi daha eklendi. Otomotiv sektörünü , arabası olan vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklamasında zorunlu trafik sigortası oranlarında düzenlemeye gidildiğine yer verildi. Yapılan düzenleme ile birlikte aylık prim oranında artışa gidildiğine yer verildi.


Konu ile ilgili açıklama Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SED­DK) tarafından yapıldı. Konu ile ilgili yayımlanan genelgeye baktığımızda , sigorta şirketlerine primleri her ay yüzde 2.25 oranında arttırmak için bir yetki verdi.


SEDDK tarafından verilen yetki ile birlikte artık her ay bu oranda zam yapılabilecek. Konu ile ilgili yayımlanan rapora baktığımızda artış ile ilgili şu ifadelere yer verildi: “İlgili branşta ruhsat sahibi sigorta şirketleri tarafından her bir araç türü bazında 4. basamak için belirlenecek azami prim tutarları 2022 yılı Mayıs ayından itibaren yüzde 2,25 olarak artırılacaktır.


YILLIK MALİYETİ YÜZDE 51 ARTTI

Son olarak 1.50 seviyesinde olan bu artış oranı, en son Şubat ayında uygulanmıştı. Yeni oran ise gelecek aydan sonra geçerli olacak. Mayıs ayından sonra geçerli olacak bu oran ile birlikte yıllık toplamda yüzde 51 seviyesinde bir artış görülecek.


EN DÜŞÜK TRAFİK SİGORTASI PRİMİ

Bu ay 1235 lira seviyesine kadar çıkan en düşük trafik sigortası primi, gelecek zamla birlikte Mayıs ayında bin 263 lira seviyesine çıkacak. Haziran ayında da yine zam gelecek ve prim miktarı bin 291 lira seviyesine çıkacak. Her ay yapılacak zam ile birlikte Temmuz ayında bu miktar 1320 lira seviyesine çıkacak.


Geçen Şubat ayında artış kat sayısı yüzde 1.5 seviyesinde uygulanıyor ve her ay artışlar en fazla bu seviye üzerinden yapılıyordu.


ZATEN YÜZDE 20 ZAM GELMİŞTİ

1 Şubat tarihinde yüksek enflasyon ve kurlardaki sert yükseliş nedeniyle ek bir zam uygulaması yapılmıştı. Tarifelerde tek seferlik olarak yüzde 20 seviyesinde bir artış yapıldı. Bugün yapılan yeni düzenleme ile aylık artış oranı yüzde 2.25 seviyesine çıkarıldı.


Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Evet yapılan zamlar doğrudur beraberinde bizim maaşlarada aynı şekilde enflasyonla doğru orantılı olarak her ay düzenlemeye gidilmesi gerekmezmi