Zorunlu PCR Testinin İptali İçin Danıştay'a Dava!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Zorunlu PCR Testinin İptali İçin Danıştay'a Dava!

Yeniden Refah Partisi, İçişleri Bakanlığı'nın Zorunlu PCR Testi Genelgesinin İptali İçin Danıştay'a Dava Açtı

Yaşam 1 Eylül 2021 21:20 0
Zorunlu PCR Testinin İptali İçin Danıştay'a Dava!

Yeniden Refah Partisi, 'Bazı Faaliyetler İçin PCR Zorunluluğu' konulu genelgesinin yürütmenin durdurulması ve iptali için Danıştay'a dava açtığını duyurdu.


Yeniden Refah Partisi, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada İçişleri Bakanlığı'nın 20 Ağustos 2021 tarihli 'Bazı Faaliyetler İçin PCR Zorunluluğu' konulu genelgesinin yürütmenin durdurulması ve iptali için Danıştay'a dava açtığını duyurdu.


Açıklamanın ardından Twitter kullanıcıları DanıştayPCRiptal etiketiyle Twitter gündemine girdi.


Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine gönderdiği ''PCR Testi Zorunluluğu'' konulu genelge göndermişti. Genelgede 6 Eylül den itibaren 18 yaş ve üzeri olan, aşı süreci tamamlanmayan veya hastalığı geçirmemiş kişilerden , konser, sinema, tiyatro gibi toplu faaliyetler ile uçak, otobüs, tren ve diğer toplu ulaşım araçlarında ibraz edilmek üzere PCR Testi isteneceğini bildirdi.


Yüz yüze eğitim öncesi başta öğretmenler olmak üzere eğitim personeli, kantin çalışanları, servis şoförleri gibi öğrencilerle bir arada olacak görevlilerden de aynı şekilde PCR Testi isteneceği bildirildi.


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, artan vakalar karşısında vatandaşı her gün bilgilendirip tedbire davet ediyor. Tedbirlere uyulmazsa kazanımlarımızın kaybedileceği konusunda sıklıkla uyarıda bulunan KOCA, vatandaşı aşı olmaya çağırıyor. PCR Testinin zorunlu olmasını birçok kişi makul ve mantıklı olduğunu düşünürken yine birçok kişi uygulamanın zorunlu olmasının hukuka aykırı olduğunu ve iptal edilmesi gerektiğini düşünüyor.



Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç