Zengin daha zengin oldu: Türkiye'de lüks araba satışı 2022 yılında arttı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Zengin daha zengin oldu: Türkiye'de lüks araba satışı 2022 yılında arttı

Son dakika haberi: 2022 yılı lüks araç satış verileri yayınlandı. Yayınlanan verilerde lüks araç satışında artış olduğu bildirildi.

Taşıt 29 Ocak 2023 10:29 0
Zengin daha zengin oldu: Türkiye'de lüks araba satışı 2022 yılında arttı

Zengin daha zengin oldu: Lüks araç satışları patladı.

Geçen hafta dünyanın en lüks araçlarını üreten Rolls Royce bir açıklama yaptı ve 2022 yılının rekorla kapatıldığına yer verildi. Dünya genelinde en yükske yıllık satış rakamlarına ulaşıldığını söyledi. Toplamda 2022 ytılında 6 bin 21 adet araç satışı oldu.

2013 yılında açılmasından sonra otomobil satışları her sene düşük kalırken bu sene satışlar ciddi oranda arttı. Rolls-Royce Motor Cars İstanbul Genel Müdürü Hilal Aysal konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında 2022 yılında Türkiye'de 3 haneli satış seviyelerine gelindiğini ve rekorun geldiği bildirildi.

Rolls-Royce Motor Cars İstanbul Genel Müdürü Hilal Aysal, satış istatistikleri ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, "2022 yılı sonuçları bizi çok gururlandırıyor. Rolls-Royce müşterilerinin beklentileri son derece yüksek. Kendi ülkemde rekor satış seviyesine ulaşarak büyüme ivmemizi koruduk ve hedeflerimiz doğrultusunda başarıyla devam etmeyi arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Rolls-Royce Motor Cars Kurumsal İletişim Orta/Doğu Avrupa ve Orta Asya Direktörü Frank Tiemann ise yaptığı son dakika açıklamasında, "Artuğ, Hilal ve tüm ekibe neredeyse on yılı aşkın süredir gösterdikleri muazzam çaba ve bu olağanüstü başarı için teşekkür etmek istiyorum. Rolls-Royce müşterileri, etkileşimde bulundukları markalardan haklı olarak yalnızca en iyiyi bekleyen eklektik bir topluluğun parçasıdır" dedi.

HANGİ LÜKS ARAÇ KAÇ SATTI?

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği tarafından yayınlanan verilere baktığımızda 2022 yılındaki satışlar şu şekilde oldu:

2022'de 28 adet Aston Martin satıldı. 2021 yılında 33'tü.

Ferrari 2022 yılında 22 adet sattı.

2022'de Bentley 15'te kaldı.

Lamborghini ise 2020'den bu yana kaydettiği çift haneli satış rakamına 2022'de de ulaşmayı başardı. 14 satış oldu.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç