Yüzde 17 Enflasyon Sonrası Rusya Asgari Ücrete Ek Zam Yapıyor: İşte Yeni Asgari Ücret
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yüzde 17 Enflasyon Sonrası Rusya Asgari Ücrete Ek Zam Yapıyor: İşte Yeni Asgari Ücret

Son dakika haberi: Rusya'da gelen rekor enflasyon sonrası asgari ücrete yıl ortasında ek zam yapılacağı açıklandı.

Dünya 28 Nisan 2022 15:29 0
Yüzde 17 Enflasyon Sonrası Rusya Asgari Ücrete Ek Zam Yapıyor: İşte Yeni Asgari Ücret

Enflasyonun yüzde 17 geldiği Rusya'da asgari ücrete ek zam geliyor.

 

Rusya'nn Ukrayna'ya saldırmasının üzerinden 2 aydan fazla zaman geçti. Rus ordusu savaşı durdurmazken Avrupa'nın Rusya'ya yönelik yaptırımların ardı arkası gelmedi. Savaşı durdurması için Rusya'ya yönelik yapılan yaptırımlar , tüm dünyayı vurdu. Tüm dünya ülkelerinde enflasyon ciddi oranlara çıkarken Rusya'da yüzde 17 'lik enflasyon geldiği bildirildi. Enflasyonun yüksek gelmesi sonrasında Rusya hükümeti bir karar aldı. 

 

Izvestiya isimli gazete bir son dakika haberini yayımladı ve Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı olan Devlet Duması Sosyal Politikalar Komitesi tarafından bir çalışma başlatıldığı ve başlatılan çalışmalar kapsamında asgari ücrete ek zam yapılacağına yer verildi. Hazırlanan asgari ücret taslağında , alım gücü düşen asgari ücretliler için zam yapılması istendi. Komiteye yakın kaynakların son dakika olarak aktardığı bilgiye göre asgari ücrete yüzde 9 civarında bir zam yapılmasının planlandığı öğrenildi. Zam oranının yüzde 10 seviyesine çıkarılmasının da gündemde olduğu öğrenildi. 

 

Şimdi Rusya'da asgari ücret 13 bin 890 Ruble seviyesinde. Bu da 191 dolara denk geliyor. Yüzde 9 'luk olası bir zam ile birlikte asgari ücretin 15 bin 140 rubleye çıkarılacağı öğrenildi. Bu zamla birlikte asgari ücretin 208 dolar seviyesine çıkarılacağı öğrenildi. Bunun yanı sıra minimum yaşam maliyeti için gerekli asgari geçim seviyesi tutarının da 12 bin 654 ruble seviyesinden (174 dolar) 13 bin 793 ruble seviyesine (189,7 dolar) çıkacağını kamuoyuna açıkladı.

 

14 Nisan tarihinde ekonomiden sorumlu olan Rusya Devlet Başkanı Yardımcısı Maksim Oreshkin, yakın gelecekte ülkede asgari ücret, asgari geçim seviyesi ve emekli maaşlarının artırılacağını bildirmiş, Maliye Bakanlığı’nın rekor bütçe fazlası gösteren 2022’nin ilk çeyreğine ilişkin verileri sayesinde bu zamların gerçekleşebileceğini vurgulamıştı. Verilen bütçe fazlası sonrası asgari ücrete zam yapılacağı açıklandı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç