Yükselecek mi , Düşecek mi? Altın ve Bitcoin Tahmini Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yükselecek mi , Düşecek mi? Altın ve Bitcoin Tahmini Geldi

Son dakika haberi: Altın ve Bitcoin fiyatı hakkında yeni açıklama geldi ve beklenti paylaşıldı.

Kripto Paralar 5 Ara 2022 19:43 0
Yükselecek mi , Düşecek mi? Altın ve Bitcoin Tahmini Geldi

Standard Chartered bir son dakika açıklamasında bulundu ve altın ile kripto para fiyatlarını değerlendirdi. Flaş tahminler yayınlandı.

Söz konusu kuruluşun Küresel Araştırma Başkanı Eric Robertsen yaptığı açıklamada gelecek sene en büyük kripto para birimi olan Bitcoin'in daha da düşeceğini ve 5 bin dolara kadar gerileyeceğini bildirdi.

Gelecek sene Bitcoin'e olan talebin daha da azalacağını , Bitcoin fiyatının yüzde 70 daha düşeceğini ve 5 bin dolara gerileyeceğini, bunun piyasaların henüz fiyatlamadığı sürpriz senaryolardan biri olduğunu söyledi.

Bitcoin yerine dijitalleşmiş altına talebin daha da artacağını ve altın fiyatının yüzde 30 oranında artarak ons fiyatının 2 bin 500 dolara kadar çıkabileceğini bildirdi. Robertsen açıklamasında bu senaryonun gerçekleşmesi için ise ülkelerin faiz oranlarını azaltması, ayrıca daha fazla kripto şirketinin iflas etmesi ve dijital varlıklara güvenin çökmesi gerektiğini söyledi. 

Bu şekilde bir yükseliş olması durumunda 1060'larda olan gram altın fiyatının da , dolar kuru değişmezse 1350-1400 liralara kadar gelmesi beklenir.

TAHMİN YAPMIYORUM

Bir tahmin yapmadığını, mevcut piyasa kpşullarının dışında olan bir senaryoyu önceden bildirdiğinin altını çizen Robertsen, bunun bir öngörü olduğunu söyledi.

Bir açıklama da ABC Refinery’nin Kurumsal Piyasalar Küresel Lideri Nicholas Frappell'den geldi. Frappell yaptığı açıklamada, altın piyasasının , kriptoya olan güvenin azalmasındna faydalanacağını söyledi ve “Altın, kriptodaki problemler nedeniyle kripto ekosistemine olan güvenin ani bir şekilde azalmasından fayda sağlayacak” değerlendirmesinde bulundu.

SORUNLAR SÜRÜYOR

Sam Bankman-Fried’e ait olan FTX platformunun iflas etmesinden sonra kripto paraların geleceğine dair soru işaretleri çoğalmaya başladı. Son 1 sene içinde yaşanan olumsuzluklarla birlikte değeri yüzde 70'ten fazla düşan ve 67 bin dolardan 17 bin dolara kadar düşen Bitcoin için açıklama yapan analistler, değer kaybının yüzde 60'u geçmesi ile halihazırda fiyatlandırığını düşünüyor.

Bir diğer açıklama da Finansal araştırma şirketi Fundstrat’in Dijital Varlık Başstratejisti Sean Farrell'den geldi. Farrell yaptığı açıklamada likiditasyonların büyük çoğunlukla bittiğini ancak yatırımcıların kısa vadede oluşan piyasa riskini karşılayamayabileceğini düşünüyor. İflas riskinin altında olan kripto aracı kurumu Genesis'in ana şirketi Digital Currency Group için de belirsizlikler devam ediyor.

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç