Yüksek Enflasyon Sıralamasında Türkiye Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yüksek Enflasyon Sıralamasında Türkiye Oldu

Şimdiye kadar birçok ülke enflasyon rakamlarını açıkladı. Açıklanan verilerde Türkiye, enflasyonun en yüksek geldiği ikinci ülke konumunda.

Ekonomi 4 Nisan 2022 16:49 0
Yüksek Enflasyon Sıralamasında Türkiye Oldu

Türkiye, ülkeler arasında şimdiye kadar açıklanan en yüksek ikinci enflasyonu açıkladı.


Dünya ülkelerinden Mart ayı enflasyon rakamları açıklaması art arda geliyor. Art arda gelen açıklamalar sonrası sıralama belli oldu ve en yüksek enflasyon gelen ülke Zimbabve oldu. Yüzde 72 enflasyon açıklayan Zimbabve'yi ikinci sırada Türkiye izliyor. Türkiye'de açıklanan enflasyon ise yüzde 61 seviyesinde. Venezüela ve Lübnan 'da henüz şimdiye kadar enflasyon açıklanmadı. Bu ülkelerden gelen enflasyonun Türkiye enflasyonundan fazla olması bekleniyor.

DİĞER ÜLKELERDE DE REKOR ENFLASYONLAR GELDİ

Küresel bir sorun halini alan enflasyon, diğer ülkelerde de yüksek geliyor. Almanya'da son 30 yılın rekoru gelirken Euro bölgesinde de 7.5 ile yine rekor geldi.

Habertürk'ten Selim karahan bugün kaleme aldığı yazısında şimdiye kadar 24 ülkede ve Euro Bölgesi'nde enflasyon rakamlarının açıklandığını, açıklanan enflasyon rakamlarında ikinci sırayı Türkiye'nin aldığını aktardı. İlk sırada ise Zimbabve yer aldı. Zimbabve'de son dönemlerdeki enerji ile gıda zamları, rekor enflasyon gelmesine neden oldu. Üçüncü sırada ise İran bulunuyor. İran 'da enflasyon 34.7 olarak açıklandı.

EN DÜŞÜK ENFLASYON HANGİ ÜLKELERDE?

Açıklanan verilere baktığımızda şimdiye kadarki en düşük enflasyon yüzde 2.4 ile İsviçre oldu. İsviçre'den sonra yüzde 2.41'lik enflasyonla Vietnam geliyor. Üçüncü sırada ise 2.64'lük enflasyonu ile Endonezya var.

19 ülkeli Euro Bölgesi 'nde Mart ayında yıllık enflasyon 7.5 seviyesinde geldi ve tarihi zirveyi gördü.

ALMANYA 'DA 30 YILIN REKORU

Almanya'da açıklanan enflasyona baktığımızda 7.3 geldiği ve son 30 yılın en yüksek enflasyon rakamlarının ülkede açıklandığı görüldü.

AMERİKA'DA 12 NİSAN'DA AÇIKLANACAK

Dünya piyasalarının beklediği Amerika Birleşik Devletleri'nin enflasyon rakamları ise 12 Nisan günü açıklanacak. Dünyanın en büyük ekonomisinin Şubat ayı enflasyonu yüzde 7.9 seviyesine kadar yükselmişti.



Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç