YÖK'ten YKS Baraj Puanının Kaldırılması Hakkında Açıklama
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

YÖK'ten YKS Baraj Puanının Kaldırılması Hakkında Açıklama

Son dakika haberi: YÖK Başkanı yaptığı son dakika açıklamasında 2022 YKS'ye değindi ve baraj puanının kaldırılması konusunda değerlendirmede bulundu.

Eğitim 23 Nisan 2022 10:51 1
YÖK'ten YKS Baraj Puanının Kaldırılması Hakkında Açıklama

YÖK Başkanı'ndan YKS tercihleri hakkında açıklama geldi. Barajın kalkmasının herkesin puansız üniversiteye yerleşeceği manasına gelmeyeceğini söyleyen YÖK Başkanının açıklamaları yazımızda.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne giden ve burada öğrenciler ile bir araya gelen Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, doktorasını tamamlayan öğrencilerin istihdamı üzerinde çalıştıklarını, yeni bir formülün masada olduğunu söyledi. Özvar açıklamasında YKS yerleştirmeleri ile ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu. YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar yaptığı açıklamada YKS tercihlerinde baraj puanının kaldırılması hakkında değerlendirmelerde bulundu ve bunun sınavsız üniversite anlamına gelmediğini söyledi. 

 

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde son dönemdeki akademik gelişmelerin memnuniyet verici olduğunu söyleyen Özvar, "Sizlerden en büyük isteğim, daha fazla yayın ve akademik üretkenlik. Eğitim ve öğretim kalitesini mümkün olduğu kadar daha yukarılara çıkartabilmek. Üniversiteyi üniversite yapan akademik üretim ve bilimsel performanstır. Asıl önemli olan burasıdır. Doktorasını tamamlayan öğrenciler için 2547 sayılı kanun mevzuatında bazı değişiklik hazırlıklarımız var. Doktora sonrasında genç araştırmacılarımızın bir müddet üniversitelerde, bir üniversiteye girebilecekleri yayını yapabilecek kadar istihdamı temin edecek birtakım formüller üzerinde çalışıyoruz. Dolayısıyla doktora sonrası araştırmacı statüsünde bir iyileştirme geleceğini şimdiden söyleyeyim." dedi. 

 

YKS BARAJ PUANININ KALDIRILMASI

YKS tercihlerinde baraj puanının kaldırılması hakkında konuşan Özvar, bunun en önemli sebebinin gelecek yıllarda daha da artacak aday sayısı olduğunu söyledi. Bu sene rekor düzeyde başcuru olduğunu söyleyen Özvar, "Bu sene 3 milyon 250 bin öğrenci sınava giriyor. 2024'te belki 4 milyon genç üniversite sınavlarına girmek için başvuracak. Buna mukabil devletimizin, ülkemizin çok şükür üniversite imkanları fevkalade geniştir. Yani 1 milyon 10 bin civarında bir kontenjanımız var. Fakat kontenjanlar bu kadar geniş olmasına rağmen kontenjanların kayda değer bir kısmının boşta kaldığını görüyoruz. Bununla da bizim yapmaya çalıştığımız basit bir işlem var. Biz bu sistemi bu şekilde yeniden kurgularken belli simülasyonlar yaparak bu işleri yaptık. 2021'de baraj olmasaydı mevcut sonuçlara göre başarı sıralamaları nasıl olurdu, bunların hepsini çıkardık. Bu sistem elemeyi ikinci plana itiyor. Öğrenciler arasında başarı sıralamasını öne çekiyor. Yani yapmaya çalışılan şey, aslında yeteri kadar kontenjan olmasına rağmen öğrencilerin tercih yapma imkanını genişletiyoruz. Barajların kalkması demek herkesin sınavsız üniversiteye girmesi demek değildir." dedi.

 

2022 YKS NE ZAMAN?

2022 yılında üniversitelere giriş sınavı ÖSYM Başkanlığı tarafından Haziran ayında yapılacak. 18 Haziran günü TYT, 19 Haziran günü ise AYT ile YDT oturumları yapılacak. Sınavın bu tarihlerde yapılmasından sonra sonuçlar 20 Temmuz 2022 günü kamuoyu ile paylaşılacak. YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından YKS tercih kılavuzu yayımlanacak ve tercihler Ağustos ayında alınmaya başlanacak. 

YKS sürecinden haberdar olmak için finans7.com mobil uygulamasını ücretsiz olarak telefonunuza indirebilirsiniz.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yani anlıyoruz ki açıköğretim fakültesi için kayıt yaptır kayıt parası öde kayıt yenileme için kayıt yenileme parası öde eeee mezun olunca tekrar kpss için para tercih yap para SONUÇ: Devletin kasasına para girdi ama torpil yoksa aday işsiz kaldı. Sayın özvar çok zekiyim diyorsun ama senden daha akıllı olanı var eğitime kalitesizlik katkısı yapacağına mülakat olayını kaldır...