YÖK'ten İptal Edilen KPSS Sınavı Açıklaması: İnceleme Tamamlandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

YÖK'ten İptal Edilen KPSS Sınavı Açıklaması: İnceleme Tamamlandı

İptal edilen KPSS sınavı ile ilgili flaş gelişme. Devlet Denetleme Kurulu KPSS incelemesini tamamladı.

Haberler 30 Eylül 2022 15:58 0
YÖK'ten İptal Edilen KPSS Sınavı Açıklaması: İnceleme Tamamlandı

Son dakika haberi... İptal edilen KPSS sınavı ile ilgili flaş gelişme. Devlet Denetleme Kurulu KPSS incelemesini tamamladı.

İptal edilen KPSS’de soruların sızdırılması ile beraber verilen talimat doğrultusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan aldıkları yetki ile inceleme başlatan Devlet Denetleme Kurulu (DDK) müfettişlerinin ÖSYM’de başlattıkları inceleme sona erdi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) soruşturmasına ilişkin, "Ön incelemeyi başlattık ve neticelendirdik. Bugün genel kurulda, KPSS inceleme raporu değerlendirilecek ve neticesi hakkında gerekli işlemler tesis edilecek. Sonuçlandığını ifade etmem mümkün şu anda" dedi.

"GENEL KURULDA ÖN İNCELEMEYİ TARTIŞACAĞIZ"

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kürek Takımı'nın Eymir Gölü'ndeki etkinliğine katıldı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özvar, YÖK Genel Kurulu'nun bugün KPSS inceleme raporunu değerlendireceğini belirterek, "KPSS ile alakalı YÖK'e hukuki mevzuattan neşet eden bir ön inceleme yetkisi verilmiş vaziyette. Daha önce de açıkladığım üzere biz bu ön incelemeyi başlattık ve neticelendirdik. Bugün genel kurulda bu KPSS inceleme raporu değerlendirilecek ve neticesi hakkında gerekli işlemler tesis edilecek. Sonuçlandığını ifade etmem mümkün şu anda. Bugün genel kuruldan ön inceleme raporunu geçirmiş olacağız. O sonuca göre neticelenecek. Genel kurulda ön incelemeyi tartışacağız. 'İncelemeyi yapan hukukçu arkadaşlarımızın ortaya koyduğu görüşler dahilinde genel kurul gerekli tedbirleri alacak ve işlemler yürüyecek diye düşünüyorum" dedi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç