YKS'de Başarılı Olanlara Asgari Ücret Kadar Burs
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

YKS'de Başarılı Olanlara Asgari Ücret Kadar Burs

YKS'de başarılı olan öğrencilere asgari ücret tutarında burs verileceği açıklandı. İşte detayları.

Eğitim 22 Tem 2022 20:32 0
YKS'de Başarılı Olanlara Asgari Ücret Kadar Burs

YKS'de başarılı olanlara 5500 TL verilecek.

İstanbul'dan bir son dakika açıklaması geldi. Düzenlenen üniversite ve bölüm tanıtım fuarına katılan tekstil ve hazır giyim ihracatçıları birlikleri, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda başarılı olan ve tercih yapacak adaylarla sohbet etti, tekstil ve hazır giyim üzerine olan bölümler hakkında bilgi vererek merak edilen soruları, burs ve iş imkanlarını  paylaştı.

Düzenlenen törene, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) ile İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) koordinasyonunda bir araya gelen 11 İhracatçı Birliği ve Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası (TTSİS) 'nı temsilen katılan heyet , YKS'de başarılı olan ve sektör üzerine olan bölüme yerleşen tüm öğrenciloere 5 bin 500 liralık burs verileceğini söyledi. 

PROJE BAŞLADI

Konu ile ilgili yapılan açıklamada Tercihim Tekstil Mühendisliği Projesi'nin başladığına yer verilirken , Türkiye genelinde toplamda 14 tekstil mühendisliği bölümü olduğu ve öğrencilerin bu bölümü tercih etmeleri gerektiğine yer verildi. İlk 20 binde olan ve ilk 5 tercihinden birinde tekstil mühendisliğini yazan , bu bölüme yerleşen kişilere aylık olarak 5 bin 500 liralık ücret ödemesi yapılacağına yer verildi. Aylık burs şeklinde verilecek ödemenin eğitim boyunca devam edeceğine yer verilirken Türkiye genelinde 14 tekstil mühendisliği olduğu, buralara yerleşecek 463 öğrencinin hepsine burs verileceği bildirildi. Ancak verilecek burs miktarı, sıralamaya göre değişiyor.

Sınavda ilk 20 bine girip 5 tercihinden birinde tekstil mühendisliği yazanlara aylık asgari ücret tutarında maaş verileceği, 20 ile 50 bin arasında olan öğrencilere ise 3 bin 850 lira burs verileceği açıklandı. 50 ile 80 bin arasında olan öğrencilere ise asgari ücretin yüzde 50'si kadar ,, yani 2 bin 750 lira aylık ödeme yapılacağı açıklandı.

4 bölümü daha yazacaklara 5500 TL burs verilecek. O bölümler için TIKLAYIN

2022 YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

2022 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonucuna göre tercihler 27 Temmuz 2022 Çarşamba günü başlayacak. Başvurular ais.osym.gov.tr adresi üzerinden yapılacak. Tercih ekranı açıldığında haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç