Üniversite Tercihlerinde Bu Bölümleri Yazanlara 5500 TL Burs Verilecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Üniversite Tercihlerinde Bu Bölümleri Yazanlara 5500 TL Burs Verilecek

YKS tercihlerinde bazı bölümler, birçok birlik tarafından desteklenmekte ve bu bölümleri yazanlara burs verilmektedir.

Eğitim 21 Tem 2022 12:03 0
Üniversite Tercihlerinde Bu Bölümleri Yazanlara 5500 TL Burs Verilecek

BU BÖLÜMÜ YAZANLARA 5 BİN 500 LİRA BURS.

2022 YKS tercihleri için geri sayımda son bir haftanın içine girildi. 27 Temmuz günü tercihler başlayacak ve öğrenciler, hagi üniversiteye, hangi bölüme gideceğini tercih edecek. 

Tabi YKS tercihleri öncesi öğrencilerin en merak ettiği konuların başında burs veren bölümler yer aldı. Bu konuda açıklama Türkiye İhracatçılar Meclisi Maden Sektör Kurulu'ndan geldi. Konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında Türkiyte İhracatçılar Meclisi MAden Sektör Kurulu ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) arasında bir protokol imzalandığı ve söz konusu protokol ile birlikte madencilik ile ilgili bölümleri seçenlere 5 bin 500 lira burs verileceği duyuruldu.

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada , tercih edilecek bölümler şu şekilde sıralandı:

Maden Mühendisliği

Jeoloji Mühendisliği

Jeofizik Mühendisliği

Cevher Hazırlama Mühendisliği

Yapılan resmi açıklamada İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB), Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB) ve Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB)'nden oluşan Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin ve YÖK'ün imzası var. 

Detaylara baktığımızda ise ilk 65 binde yer alan ve Ankara il eİstanbul'da yukarıda sayılan bölümlerden birini kazananlara hazırlık sınıfı dahil olmak üzere her yıl 9 ay boyunca burs verilecek. İlk 50 binde yer alanlara 5 bin 500 lira, 50 ile 65 bin arasında yer alanlara 2 bin 750 lira burs verileceği açıklandı.

İlk 100 bine girip İstanbul ile Ankara dışındaki üniversitelerden birinde bu bölümleri kazananlara 5 bin 500 lira burs verilecek. 

İlk 5 tercihten birinin bu olması gerekmektedir. 

MEZUNİYET SONRASI İŞ

Bu bursun yanı sıra öğrencilere mezuniyet sonrası iş garantisi de veriliyor. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç