YKS Ek Tercihlerinde Kontenjan Artırımı Hamlesi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

YKS Ek Tercihlerinde Kontenjan Artırımı Hamlesi

YKS ek tercihleri öncesi kontenjan arttırılsın talebi yükselmeye başladı.

Eğitim 17 Ağu 2022 19:49 628
YKS Ek Tercihlerinde Kontenjan Artırımı Hamlesi

YKS EK TERCİHLERİNDE KONTENJAN ARTRIIMI TALEBİ.

2022 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınav sonucuna göre tercihler yapıldı. Tercihlerin yapılmasının ardından adayların sonuçları Pazartesi günü açıklandı. Açıklanan sonuçlarda yüz binlerce öğrenci, sonuç sayfasında bir yükseköğretim kurumuna yerleşemediniz yazısı ile karşılaştı.

Puanına göre tercih yapan yüz binlerce öğrenci, herkese tercih hakkı tanınması nedeniyle sıralama ile puan arasında oluşan uçurum nedeniyle boşta kaldı. Bu durum öğrencilerin tepkisini çekerken yeni bir açıklama geldi ve çok az sayıda kontenjanın boşta kaldığına yer verildi. Bir açıklama yapan YÖK Başkanı, "KKTC üniversiteleri hariç yükseköğretim kurumlarımızın boş kontenjanları geçen yıl 164 bin civarında iken, bu yıl bu sayı 13 bine kadar düştü." dedi.

KONTENJAN ARTTIRILSIN TALEBİ

Sosyal medya üzerinden paylaşım yapan , boşta kalan gençler, kontenjanların arttırılmasını ve ek tercihlerde 13 bin değil daha fazla kontenjanla öğrenci alınmasını istedi. 

AÖF FUL ÇEKTİ

Öğrenciler, AÖF bölümlerinde kontenjanların dolmasına , 1 tane bile kontenjan kalmaması karşısında şok oldu. Zaten açıköğretim bari kontenjanlar daha da arttırılsın diyen öğrenciler, YÖK'ün kontenjan arttırmasını istiyor. Sizce kontenjan arttırılmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

ADAYLARDAN KONTENJAN HAMLESİ

Bugün sosyal medya üzerinde başlatılan #kontenjanartsın etiketi ile YÖK, ÖSYM ve devlet büyükleti etiketlenerek 60 binden fazla paylaşım yapıldı. Bu paylaşımlara, bu çağrıya sessiz kalınmaması bekleniyor. 

EK TERCİHLER NE ZAMAN? KONTENJAN ARTAR MI?

Ek tercihler Eylül'ün ilk haftasında başlayacak. Kontenjan artırımı olur mu olmaz mı bilinmez. Önümüzdeki günlerde YÖK'ün bu konuda açıklama yapması bekleniyor. Açıklama geldiğinde takipçilerimize bildirimle haber vereceğiz. Siz de açıklamayı kaçırmamak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (628)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sesimizi duyun kontejanları arttırın.Aöf aşçılık kontejanları artsınnnn
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Aöf kontejanları artsın.eğitimimize engelnolmayın yaaa.çok kişi kontejanlarcazdı.kontejanları arttırın
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Aöf kontejanları arttırılmalı yaaaaa
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Aöf aşçılık kontejanlarını arttırın lütfen
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Aöf kontejanları artsın