Yeni Sezonda Yabancı Kuralı Kaç Olacak? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi Açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yeni Sezonda Yabancı Kuralı Kaç Olacak? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi Açıkladı

Son dakika haberi: Mehmet Büyükekşi'den yabancı kuralı hakkında son dakika açıklaması geldi. İşte yabancı kuralı.

Spor 16 Haz 2022 15:58 1
Yeni Sezonda Yabancı Kuralı Kaç Olacak? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi Açıkladı

TFF'den yabancı kuralında iyi haber geldi.

Türkiye Futbol Federasyonu Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu ve Olağan Mali Genel Kurulu yapıldı ve kurulda yeterli imzayı alarak seçimlere tek giren ve başkan seçilen Mehmet Büyükekşi, seçimleri kazandı ve TFF'nin yeni başkanı olarka seçildi.

Seçim sonrası Büyükekşi'den ilk açıklama geldi. Yapılan açıklamada yabancı kuralına değinildi ve yabancı kuralında iyi haber verildi. 

PROJELEİRNİ AÇIKLADI

Olağanüstü Genel Kurul'da kürsüye geçen Büyükekşi, burada yapacaklarını, hedeflerini ve projelerini açıkladı ve "Sizlerin destekleriyle başarılı olacağıma inanıyorum. Kulüplerin çözümünü merakla beklediği 3 önemli konu ile ilgili adım atmamız gerekiyor. Yayın ihalesi, yabancı konusu ve harcama limitleri. Bütün takımlar finansal sorunlar içerisinde. Hepimiz ana sorunlarımızın ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Çözümleri konusunda farklı görüşlere sahip olabiliriz." ifadelerini kullandı. 

YABANCI KURALINDA İYİ HABER

Kulüplerin ilk 11'de ve takımda bulundurması gereken yabancı sayısına da değinen Büyükekşi, hiçbir şeyi kulüplere rağmen yapmayacaklarını, kararların uzlaşı yolu ile yapılacağını söyledi ve "Biz hiçbir şeyi kulüplere rağmen yapmayacağız. Birlikte karar alacağız. Futbolun ekosistemine uygun, kulüplerin faydasına göre karar alacağız. Yabancı sayısının 14'ten 12'ye inme durumu vardı. Rijit değiliz. Kulüplerin istediği şekilde bir çözüme ulaşacağız." ifadelerini kullandı. 

YABANCI KURALI KAÇ OLACAK?

Bu açıklamaya baktığımızda kulüplerin istediği olan 8+3'lük yabancı kuralının seneye de devam etmesi bekleniyor. Bu kural devam edecek.

Bu kuralı kaldırıp yabancı sayısını düşürmeyi planlayan yöneticiler, takımlarda oynayan Türk futbolcu sayısının artması gerektiğini söylüyor. Ancak birçok isim de , yabancı kuralı nedeniyle Türk futbolcuların rahat olduğu , performansını arttırmadığını söylüyor.

Sizce iyi mi oldu kötü mü? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sınırlayarak bi yere varamayız