Yeni Haftaya 5 Zamla Başladık: Akaryakıt, LPG, Tuz, Çay, İlaç ve Rakıya Zam
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yeni Haftaya 5 Zamla Başladık: Akaryakıt, LPG, Tuz, Çay, İlaç ve Rakıya Zam

Son dakika haberi: Yeni haftaya 5 zamla başladık. Akaryakıt, tuz, alkol, ilaç ve çaya gelen zamlar yazımızda.

Ekonomi 16 Mayıs 2022 16:13 0
Yeni Haftaya 5 Zamla Başladık: Akaryakıt, LPG, Tuz, Çay, İlaç ve Rakıya Zam

Yeni haftanın ilk gününde içki, tuz, akaryakıt ve çaya zam ile ilaca zam talebi geldi.

16 Mayıs 2022 Pazartesi günü ile birlikte yeni haftaya başladık. Yeni haftaya başladık ama art arda zam haberleri gelmeye başladı. Gelen fahiş zamlar ile ilgili bilgiler şu şekilde:

ALKOLE ZAM GELDİ

Türkiye Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği tarafından yapılan son dakika açıklamasında rakı fiyatlarına zam yapıldığı duyuruldu. Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş yaptığı açıklamada, Mey grubuna zam geldiğini söyledi ve 70'lik rakının fiyatının 249 lira seviyesinden 283 lira seviyesine çıktığını söyledi.

ÇAYA ZAM GELDİ

Bir diğer zam haberi de az önce geldi. ÇAYKUR kaynaklarından edinilen son dakika bilgilerine göre kuru çay fiyatına yüzde 43.7 oranında bir zam uygulanacağına yer verildi. Erdoğan'ın yaş çay alımı fiyatını açıklamasından sonraki 2 gün içinde açıklanan zammın önümüzdeki günlerde etiket fiyatlarına yansıyacağı öğrenildi.

TUZ FİYATINA ZAM

Mutfaklarımızın olmazsa olmazı olan, tüm yemeklerde kullandığımız olmazsa olmazımız tuzun da fiyatına zam geldi. Geçen sene bugün marketlerde 4 liradan satılan tuzların fiyatları şimdi 10 lira civarında.

AKARYAKITA ZAM GELDİ

Gelen bir diğer zam haberi de akaryakıta oldu. Yapılan açıklamada dolar ile brent petrol fiyatlarında yaşanan artış nedeniyle benzine 1 lira 68 kuruş zam, LPG'ye ise 37 kuruş zam geldi.

İLAÇ FİYATLARINA ZAM TALEBİ

BloombergHT'de yer alan habere göre, İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası, ilaç fiyatlarına yüzde 75 zam talep etti. Talep önümüzdeki günlerde görüşülecek. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç