Yeni 500 TL'lik Kağıt Para ve 5 TL'lik Demir Para Geliyor İddiası
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yeni 500 TL'lik Kağıt Para ve 5 TL'lik Demir Para Geliyor İddiası

Son dakika haberi: Yapılan son dakika açıklamasında 500 TL'lik banknotun ve 5 TL'lik madeni paranın üretiminin yolda olduğu iddia edildi.

Ekonomi 24 Nisan 2022 13:58 12
Yeni 500 TL'lik Kağıt Para ve 5 TL'lik Demir Para Geliyor İddiası

Son dakika haberi: 500 TL'lik yeni kağıt para ve  5 iralık bozukluk para gleeceği açıklandı.

ZiraatBankası Eski Genel Müdür Yardımcısı, Halkbank Eski Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi ve Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof.Dr. Şenol Babuşçu flaş bir son dakika açıklamasında bulundu. Babuşçu yaptığı açıklamada 500 liralık yeni banknotun ve 5 liralık demir bozukluk paranın yolda olduğunu söyledi.

 

Son günlerde bu konu gündemde çokça konuşuluyordu. Artan enflasyon sonrası 200 liralık banknotun alım gücünün oldukça azaldığı, bu nedenle yeni 500 liralık kağıt paranın çıkarılması gerektiği ifade ediliyordu. 

 

Sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan Babuşçu, yeni banknot ve bozukluk para için hazırlıkların başladığını , yakın zamanda 500 liralık banknot ile 5 TL'lik demir paranın piyasaya sürüleceğini iddia etti. Twitter adresi üzerinden açıklama yapan Babuşçu, "500'lük banknotlar ve 5 TL madeni paralar için hazırlıklar başladı." ifadelerini kullandı.

Ön yüzünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün resminin olması bekleniyor. Peki sizce arka yüzünde kimin resmi olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

 

Söz konusu iddia doğruysa önümüzdeki günlerde bir resmi açıklama gelmesi ve yeni banknot ile bozukluğun ne zaman piyasaya sürüleceğinin açıklanması bekleniyor. 

 

BUGÜN SATIN ALMAK DAHA KARLI

Babuşçu açıklamasında, bugün bir malı almanın daha karlı olacağını, yükske enflasyon ortamında malın yarın daha pahalı olacağını , ancak maaşların , gelirlerin aynı oranda artmayacağını, bu nedenle bugün almanın daha karlı olduğunu söyledi.

Yorumlar (12)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Önde ayçiçek yağı..arkasında ...mazot yada benzin resmi
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Mehmet Akif Ersoy olsun
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
putinin resmi olsun ekonominin mucidi
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Tayibe söyleyin kendi resmini bassın
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
On yuzune buyuk bi salatalik resmi koyun