Yaz Okulu Başvurusu Başlıyor: MEB 1 Ders Daha Ekledi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yaz Okulu Başvurusu Başlıyor: MEB 1 Ders Daha Ekledi

MEB, ilkokul ortaokul ve lise öğrencilerine yaz okulu eğitimi vereceğini söyledi. Yaz okuluna matematik dersi de eklendi.

Eğitim 20 Mayıs 2022 15:51 0
Yaz Okulu Başvurusu Başlıyor: MEB 1 Ders Daha Ekledi

Mahmut Özer'den yaz okulu hakkında son dakika açıklaması.

Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren yaz okulu açıklaması geçen gün Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yapılmıştı. Açıklamadan sonra vatandaşlar, başvuruların ne zaman başlayacağını araştırmaya başlamıştı.

BAKAN'DAN YENİ AÇIKLAMA

Tüm Türkiye'de BİLSEM'lerde yaz okulu verileceğini, 2. sınıf ile 12 'nci sınıf öğrencilerine yönelik verilecek yaz okulu ile ilgili Bakan Özer yeni bir açıklama yaptı ve Matematik dersinin de verileceğini söyledi. Bakan Özer açıklamasında şunları söyledi:

"Bu sene ilk kez yaz okul açma kararı verdik. Tüm Türkiye'deki 355 bilim sanat merkezinde bilim ve sanat adında 2 dersin ikinci sınıftan, 12. sınıflara kadar tüm öğrencilerimize Türkiye'nin neresine giderlerse gitsinler yazın katılabilecekleri ücretsiz bir şekilde yararlanabilecekleri bir kurs açıyoruz. İlave bir açılım daha yaptık. Biliyorsunuz matematik seferberliğini başlattık. Yıllardan beri kronik, kaygı üreten, artık üstesinden gelmemiz gereken, aslında çok da basit olan yolda yürümemizi, hayatı anlamamızı, hayatı yorumlamamızı kolaylaştıran matematiği herkese öğretecek şekilde yeni bir açılımla yola, seferberlikle yola devam edeceğiz. Bunun için de 4. sınıftan, 12. sınıfa kadar tüm öğrencilerimizin yazın matematik yaz okuluna katılabilecekleri yaz okullarını açıyoruz."

1. SINIFLAR YOK MU?

Bakan açıklamasında 2 ile 12 'nci sınıfların yaz okuluna alınacağını söyledi. Yani 1'inci sınıfı bitirip ikinci sınıfa geçen ve 11'inci sınıfı bitirip 12'nci sınıfa geçenler yaz okuluna alınacak. 

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Başvurular hakkında henüz net bir tarih verilmedi. Ancak başvuruların önümüzdeki günlerde okullar aracılığıyla yapılması bekleniyor. Başvuru başladığında haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç