Ve beklenen müjde: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ve beklenen müjde: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında beklenen müjdeyi duyuruyor. İşte Erdoğan'ın açıklaması.

Son Dakika 20 Nisan 2023 21:27 23
Ve beklenen müjde: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi açıklıyor.

Son dakika haberi geldi: Haftalardır beklenen an geldi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kameralar karşısına geçerek beklenen müjdeyi veriyor. Kilyos'ta düzenlenen karadeniz gazının karaya indirilmesi tönenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, günlerdir konuşulan müjdeyi açıklıyor. İşte Erdoğan'ın açıklaması:

"Sevgili Zonguldaklılar, enerji sektörümüüzn kıymetli temsilcileri, TPAO'nun kıymetli çalışanları, kıymetli madencilerimiz sizleri selamlıyorum.. Bugün Kilyos'ta ülkemizin iki bayramını bir arada kutlamak için bir aradayız. Birisi yarın kavuşacağımız Ramazan Bayramıdır. Ramazan Bayramınızı şimdiden tebrik ediyhorum. Rabbimden milletimizin tamamıyla birlikte buradaki her birinin afetsiz, kazasız, huzurlu mutlu güvenli nişce bayramlara eriştirmesini diliyorum. İkinci bayramımız tarihi bir adım olan Karadeniz gazının devreye alınmasıdır. Bunun ilk adımını 2020 Ağustos'ta Sakarya Gaz sahasında Fatih gemisinin vurduğu sondaj ile başlamıştık. Sahada 320 milyar metreküplük rezerv olduğunu gösterdi. İlave sondajlarla bu rakam 405 milyar metreküpe yükseldi. Kanuni gemimizin de katılması ile birlikte rezerv miktarı 540 milyar metreküpe çıktı. Yavuz gemimizin de katılması ile birlikte 3 boyutlu modelleme ile Sakarya Sahasındaki gaz miktaır 652 milyar metreküp olarak tescillendi. Çaycuma 1 kuyusunda da 58 milyar metrekü,p rezerv keşfedildi. 710 milyar metreküpe ulaştık. Sadece keşifle kalmadık. Karatesiisni yaptık. Aynı yılın Temmuz ayında sahadan kuyuya ilk doğalgaz akışının tesislerini tamamladık. Geçen yılın haziranında önce sığ, sonra derin denizde boru serdik.

Yaklaşık 10 bin personel ve 50 geminin geceli gündüzlü başarının gururu milletimizin tamamına aittir. Diğer ülkelerde 6-7 yıl süren süreçte biz 3 yılın altına indirdik. Keşiften 32 ay sonra Karadeniz gazının devreye alınma töreni ile en mutlu ana geldik. Sakarya sahasından ilk etapta günde 10 milyon metrekp, açacağımız yeni kuyularla birlikte ilerleyen süreçte günde 40 milyon metreküp gaz çıkartacağız. Tam kapasiteye çıktığımızda yıllık ihtiyacın yüzde 30'u buadan karşılanacak. Sadece ülkemizin dışa bağımlı doğalgazını azaltmıyor, ayrıca Kilyon Zonguldak bölgesini önemil bir enerji, teknoloji ve lojistik üssü haline getiriyoruz.

Türkiye'nin imkanlarını milletimizin her bir ferdimizin hayatına yansıtma söünü de unutmuyoruz. Şimdi sizlerle ülkemizin her bir hanesindeki doğalgaz fatureasını düşürecek iki müjdeyi paylaşmak istiyorum.

Birinci Müjde: Vatandaşlarımızın evlerindeki mutfaklarında ve sıcak su tüketiminde kullandıkları doğalgazı 1 yıl süreyle ücretsiz veriyoruz. Aylık ortalama 25 metreküpe denk gelen mutfak ve sıcak su için gereken bedel faturalardan düşecek. 25 metreküp doğalgaz ücreti için TIKLAYIN

1 ay boyunca Türkiye'nin tamamının doğalgaz tüketiminden ücret almayacağız.

Yorumlar (23)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
typ kadro bekliyoruz sayın cumhur başkanım
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Ehliyet affi
Ziyaretçi 11 Ay Önce
typ kadro verilsin müjde bekliyoruz
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Ehliyet affi yoksa oyda yok
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Bu müjde yetersiz seçim için,en düşük memur emekli maaşlarına zam yapılması ve belli bir seviyeye çıkarılması gerekiyor.