Ve Asgari Ücret Zammı İçin Tarih Verildi (Zam Var mi Ne Kadar?)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ve Asgari Ücret Zammı İçin Tarih Verildi (Zam Var mi Ne Kadar?)

Son dakika haberi: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin yaptığı açıklamada asgari ücrete zam için tarih verdi.

Son Dakika 24 Haz 2022 16:36 12
Ve Asgari Ücret Zammı İçin Tarih Verildi (Zam Var mi Ne Kadar?)

Son dakika haberi: Çalışma Bakanlığı'ndan asgari ücret zammı açıklaması geldi TARİH VERİLDİ.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Biglin asgari ücret zammı hakkında bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Bilgin yaptığı açıklamada asgari ücrete sene başında çok zam yapıldığını, ancak enflasyon yüksek geldiği için bu zam miktarının unutulduğunu söyledi.

 Bakan yaptığı açıklamada yüzde 50'den fazla zam yapıldığını,  bu yüksek zammın enflasyon nedeniyle unutulduğunu söyledi ve "Bunun işsizliğe neden olacağı iddia edildi ama öyle olmadı. Biz ekonomideki bütün gelişmeleri sosyal politikalarla destekledik. 3600 ek gösterge meselesini bütün çalışanlara ve gruplara yaydık. 5,3 milyon kamu çalışanı bu düzenleme ile ek haklara sahip oldu." dedi.

Bakan kamu personelleri ile emeklilere yapılacak maaş zammına değindi ve "Temmuzda yapacağımız düzenlemelerle kamu çalışanlarımıza nefes aldıracak. Enflasyon diyelim ki yüzde 37-40 ne gerçekleşirse üzerinde kamu çalışanlarımıza zam yapacağız." ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI İÇİN TARİH VERDİ

Asgari ücret zammına değinen Bakan Bilgin, bu konuda görüşmelerin devam ettiğini, gelecek hafta açıklamanın geleceğini söyleyerek, "Görüşmeler sürüyor, önümüzdeki hafta açıklayacağız" dedi. 

NE KADAR ZAM GELECEK?

Bu konuda hala net bir bilgi yok. Son olarak Numan Kurtulmuş, yüzde 40 zammın emekli ve memurlara geleceğini, asgari ücretliler için olmadığını söyledi. 

Bugün gelen bilgide ise asgari ücretten alınan 750 liralık vergiden vazgeçilebileceğini , bu karar sonrası asgari ücretin 5003 liraya çıkacağı bildirildi. Bunun üzerine de işverenlerin bir miktar zam yapması talep edilecek.

Peki sizce bu olur mu? 5004 liranın üzerine işveren ek zam yapar mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

ZAM BELLİ OLDUĞUNDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (12)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Böyle iyiydik zama da gerek yok nasıl olsa reisimiz kendi maaşına 40 bin tl cik zam yapmış biz hiç almasakda olur. Uyuyanlar uyanana kadar sürün sefanızı. Onlarında çoğu uyandı azı kaldı sonra bir bakmışsın seçim ve reis yine birinci olmuş. Harika . Ama nereden
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
En kötü ev kirası 2500 tl asgari ücret 4250 tl 5 litre yağ olmuş 170 tl neyin peşindesiniz siz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bı ülkede yaşanmaz artıkboşa çalışıyoruz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bunca geçim sıkıntısın asgari ücret liler çek sin sefasını memurlar sürsün adalet mi bu biz uyutmaya ev bula liyoruz ev ev sahibleri 2 tane devlet memuru istiyor kefil acaba hangisi olur soyleyin
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Memur 10.bin tl,nin üzerinden 100/40 zam alacak, asgari ücretli 4250 tl üzerinden yine enflasyon altında ezilecek olan asgari ücretli çalışan olacak....