Uzmanlardan Dolar TL Tahmini: Doların 17 Lira Olacağı Tarihi Verdi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Uzmanlardan Dolar TL Tahmini: Doların 17 Lira Olacağı Tarihi Verdi

Son dakika haberi: 3 ekonomist dikkat çeken bir açıklama yaptı ve dolar kurunun 17 TL olacağı tarihi verdi.

Döviz 27 Mayıs 2022 14:09 1
Uzmanlardan Dolar TL Tahmini: Doların 17 Lira Olacağı Tarihi Verdi

Dolar kuru 16 buçuk lira seviyesine yaklaşırken bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada dolar kurunun yükselişinin sürüp sürmeyeceğine dair tahminlere yer verildi.

Merkez Bankası önceki gün bir açıklama yaptı ve Mayıs ayı faiz kararını kamuoyuna duyurdu. Açıklamada faizlerin yüzde 14 seviyesinde sabit tutulduğuna yer verildi. Son günlerde sert yükselen dolar kurunda bu açıklama sonrası yatay seyir başladı. Faiz öncesi 16.37 TL seviyesinde olan dolar kuru , şu sıralar 16 lira 39 kuruş seviyesinde seyrediyor. 

Yaşanan bu gelişmeler sonrası ekonomistler yeni dolar tahminlerini kamuoyuna açıkladı. Tunç Şatıroğlu, Selçuk Geçer ve Remzi Özdemir tarafından yapılan açıklamalara baktığımızda dolar kurunun 17 liraya ne zaman çıkacağı tahminlerinin geldiği görüldü. 

Faiz kararını değerlendirerek açıklamasına başlayan Selçuk Geçer, Türkiye'de faiz ile kur arasındaki ilişkinin koptuğunu , böyle bir ilişki kalmadığını söyledi. Merkez Bankası faiz arttırsaydı da bir şey olmazdı diyen Geçer, negatif faizin şimdi yüzde 56 olduğunu söyledi. Geçer yaptığı açıklamada, "Merkez Bankası çıkıp 50 – 60 puan faiz artırımı yaparsa o zaman işe yarar ama dolar kurunda dramatik bir düşüş gerçekleşmez.” ifadelerini kullandı ve dolarda bu karar sonrası olağanüstü bir hareketlilik olmadığını söyledi. Doların yükseliş trendinin devam edeceğini söyleyen Geçer, 1-2 haftaya doların 17 lira olacağını söyledi.

Remzi Özdemir ise yaptığı açıklamada, faiz artırımı beklemediğini, bir faydası da olmayacağını söyledi. Merkez Bankalarının dünyada önemli olduğunu söyleyen Özdemir, TCMB'nin bir öneminin kalmadığını söyledi. Tüm dünyada bunalım var diyen Özdemir, "Bütün dünya bunalım yaşıyor ama dünyada kaç ülkede yüzde 70 enflasyon var? Bu saçma sapan hareketlerin bedeli çok ağır olacak. Türk iktisat tarihi Eylül, Ekim ve Kasım tarihlerini unutmayacak.” ifadelerini kullandı. Özdemir açıklamasının devamında dolar kurunun tutulabilmesi için enflasyon endeksli süper bononun çıkarılabileceğini, ancak bunun da 2 ay idare edeceğini söyledi. Dolar kurunun daha sonra yeniden patlayacağını söyleyen ÖZdemir, ülkeye sıcak para girişi olmadıkça bu işin düzelmeyeceğini söyledi. Özdemir , doların kısa sürede 17 liraya çıkacağını söyledi. 

Tunç Şatıroğlu ise yaptığı açıklamasında dolar kurunda yeni bir yükseliş hareketinin daha olabileceğini söyledi. Doların 17 liraya doğru gittiğini söyleyen Şatıroğlu, bir haftada ya da 10 günde 17 liraya gelebileceğini söyledi. 

Doları tutmanın artık kolay olmayacağını söyleyen Şatıroğlu, bunun için gücük kalmadığını söyledi. Şatıroğlu, Haziran ayının ilk 10 gününde doların 17 liraya çıkmasını beklediğini söyledi.

DOLAR KAÇ TL?

Piyasalardan alınan son verilere göre 1 dolar 16.39 TL seviyesinde. Euro kuru ise 17.54 TL.

GRAM ALTIN KAÇ TL?

Gram altın 979 lira seviyesinde.

Not: Haberdeki ifadeler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım tavsiyesi ve yatırım danışmanlığı hizmeti , aracı kurumlar ve yatırım danışmanları tarafından verilen bir hizmettir. Finans7.com yatırım tavsiyesi vermez.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Milletin içine korku salmaktan vazgeçin artık