Uzman İsim, Asgari Ücrete Beklenen Ek Zammı Açıkladı: İşte En Olası Rakam
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Uzman İsim, Asgari Ücrete Beklenen Ek Zammı Açıkladı: İşte En Olası Rakam

Asgari ücrete ek zam konusunda son dakika açıklaması geldi. Açıklamada asgari ücrete beklenen zam miktarına yer verildi.

Ekonomi 17 Haz 2022 20:39 3
Uzman İsim, Asgari Ücrete Beklenen Ek Zammı Açıkladı: İşte En Olası Rakam

Uzman isim, asgari ücrete ne kadar zam beklediğini açıkladı. 

Asgari ücrette gündem son günlerde oldukça yoğun geçmeye başladı. Çalışma Bakanlığı'ndan gelen son açıklamalara bir yenisi ve en önemlisi eklendi. Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay arasında bir görüşme gerçekleşti.

Düzenlenen toplantıdan sonra açıklama yapan Türk İş Başkanı Atalay, asgari ücrete zam konusunun gündeme geldiğini ve önümüzdeki günlerde bakanlık bünyesinde bir toplantı olacağını, bu toplantı ile birlikte asgari ücrete ek zammın belirleneceğini söyledi. 

Bu açıklama sonrası Makro Ekonomi Uzmanı Prof. Dr. Volkan Öngel bir son dakika açıklamasında bulundu ve asgari ücrete ne kadar zam beklediğini kamuoyuna duyurdu. Öngel yaptığı açıklamada asgari ücretin ek zamla birlikte Temmuz 2022'de 5 bin 500 lira seviyesinin üzerine çıkabileceğini söyledi. 

2022 yılı başında asgari ücrete yüzde 50 oranında zam geldiğini söyleyen Prof. Dr. Öngel, brüt asgari ücretin ise yüzde 40 oranında arttırıldığını söyledi. Enflasyonun yüksek olması nedeniyle Temmuz'da yeni zammın gündeme geldiğini söyleyen Öngel, ara zam düzenlemesinin yakın olduğunu söyledi.

Öngel açıklamasında, asgari ücrete zam konsunun hızlandığını söyleyerek, “Özellikle Mayıs ayı başından beri farklı zamanlarda dile getirilen Asgari Ücret ile ilgili yıl içerisinde düzenleme olabileceği yönünde ki söylemler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in 'Enflasyon tahribatlarına karşı çalışanları korumak vazifemiz' açıklamasından sonra hız kazandı." dedi.

"ZAM UZAK DEĞİL"

Açıklamasının devamında Prof. Dr. Volkan Öngel, "Sayın Cumhurbaşkanımız ve Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay arasında dün gerçekleşen görüşme sonrasında yapılan açıklamalar ise bu düzenlemenin artık çok uzak olmadığını düşündürüyor." dedi.

"EK YÜZDE 30 ZAM BEKLENİYOR"

Öngel açıklamasının sonunda ise beklenen zam miktarını açıkladı ve "Özellikle sabit gelirlinin yaşam şartlarında enflasyondan kaynaklı tahribatların giderilmesi düşüncesi göz önüne alındığında yıl başında yapılan asgari ücret zammına ek olarak yüzde 30 civarında bir artışın yapılabileceği görülüyor” dedi.

YÜZDE 30 ZAM GELİRSE NE KADAR OLUR?

Asgari ücrete yüzde 30 zam gelmesi durumunda yeni asgari ücret yılın ikinci yarısı için 5 bin 528 lira 90 kuruş olur.

EN OLASI RAKAM BU

Şimdiye kadar açıklanan, iddia edilen rakamlar arasında en olası gibi duran rakam bu. Sizce yeterli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Zamda net rakam Haziran sonunda belli olacak. Açıklama geldiğinde finans7.com olarak takipçilerimize anlık bildireceğiz. Haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yeter ama ekonomiye zem gelirse hic vermesin daha iy
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Devlet memuruna verebiliyor asgari ücrete gelince en tabandan vermeye çalışıyor 2 ci adam muamelesi yapılıyor bu ülkede.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yazıklar olsun. Enflasyon kendileri yapıyorlar kötü yonetimle. 6 sıfır yavaştan geliyor