Ünlü Ekonomist Açıkladı: Bu Olay Kripto Paraları Çökertir
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ünlü Ekonomist Açıkladı: Bu Olay Kripto Paraları Çökertir

Son dakika haberi: Ünlü Ekonomist Roubini yaptığı açıklamada kripto paralarda çöküşü getirmesi muhtemel olayı aktardı.

Kripto Paralar 20 Kasım 2022 09:53 0
Ünlü Ekonomist Açıkladı: Bu Olay Kripto Paraları Çökertir

Roubini'den son dakika açıklaması geldi ve kriptoda felaket senaryosuna yer verildi.

Kripto para piyasası son dönemlerde oldukça hareketli şekilde devam ediyor. Geçen haftalarda Binance ile FTX arasında başlayan güç savaşını Binance'nin kazanması ve FTX'in iflas etmesinden sonra kripto para piyasaları adeta çöktü. Yaşanan sert düşüşten sonra Bitcoin ile diğer kripto paralar ne olur sorusu en çok araştırılan sorulardan biri oldu. Bu konuda Ünlü Ekonomist Nouriel Roubini Digital Currency Group’un iflas etmesi durumunda kripto paralardaki çöküşün hızlanabileceğini söyledi. 

Roubini, kripto çetesi olarak nitelendirdiği Digital Curency Group, Gray Scale ve Genesis Global Capital şirketlerine dikkat çekti ve iflas riskinin pazarda felaket yaratacağını öne sürdü. Genel olarak Mike Novogratz'ın Galaxy Digital'i de dahil olmak üzere bu dört büyük şirketin başıın belada olduğunu söyledi.

Genesis Global ise bundan birkaç gün önce para çekme işlemlerine durdurma getirdi. Roubini yaptığı açıklamada kısa süre önce Binance Ceo'sunu hedef aldı ve sert eleştirilerde bulundu.

Ünlü ekonomist yaptığı açıklamada, kripto ekosisteminin tamamen bozuk olduğunu ve dolandırıcılar arasında CZ’nin de olduğunu ifade etmişti. Roubini açıklamasının devamında daha da ileriye gitti ve CZ’yi Kuzey Kore’nin diktatör lideri Kim Jong-un ile karşılaştırma yapmıştı.

Kripto para piyasası son olarak FTX'in iflası sonrası 200 milyar doların üzerinde çıkışla büyük bir daralmaya gitti. Bitcoin 21 bin dolarlardan 15 bin 500 dolar seviyelerine kadar gerilemişt.. Şu sıralar Bitcoin 16 bin 680 dolar seviyesinde.

Finans7.com | Ankara

Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç