Üniversitelere Yeni Bölüm Açılıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Üniversitelere Yeni Bölüm Açılıyor

YÖK tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve bazı yeni bölümlerin açılacağına yer verildi. İşte yeni bölümler.

Eğitim 14 Mayıs 2022 22:42 0
Üniversitelere Yeni Bölüm Açılıyor

Son dakiak : Üniversitelere yeni bölümler açılıyor.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı'ndan bir son dakika açıklaması geldi. Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi'nde  düzenlenen programa katılan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar burada önemli açıklamalarda bulundu. 

Özvar yaptığı açıklamada  üniversitelerde yeni bölümlerin açılacağını söyledi. 2022 yılında yapılacak YKS yerleştirmelerinde eklenecek yeni bölümlerin de ekleneceği duyuruldu. Öğrencilerden Taha Çiçek isimli öğrencinin "Önümüzdeki süreçte NFT, Blockchain gibi teknolojilerin bölümleri açılır mı? Bunlar dünyada yayılmaya başladı. Üniversitelerimizin bu duruma tutumu sizce nasıl olur?" sorusuna şu şekilde cevap verdi:

"Bunlar, en çok hoca ihtiyacı duyduğumuz alanlar. Buraya gelen hocalar ya matematik bölümünden geliyor, ya bilgisayar mühendisliğinden ya da yazılım mühendisliğinden geliyorlar fakat bırakın hoca olmayı bu bölümlerde okuyan arkadaşlar 3'üncü, 4'üncü sınıflarda bir işe angaje oluyorlar. İyi de yapıyorlar. Dolayısıyla akademik çalışmaya pek gelmek istemiyorlar. Sebebini soracak olursanız duygusal sebeplerden. O sebeple şu anda ciddi bir hoca açığı duyuyoruz. Aranızda bu alanlara ilgisi olan arkadaşlarımız varsa bence hiç durmasınlar devam etsinler derim. Doğrudan bu temaları da içeren bölümler ve programları şu anda tasarlıyoruz"

Özvar açıklamasının devamında ise , amaçlarının Türkiye'deki üniversiteleri bir üst lige çıkarmak olduğunu söyledi ve "Yükseköğretim Kurulu olarak belki üniversitelerin hocaları olarak yapmaya çalıştığımız en önemli işlerin başında Türk yükseköğrenim kurumlarını, üniversitelerini dünyanın en iyi üniversiteleri haline getirmek var. Bunu öncelikle oyunu kurallarına göre oynayarak yani dünyadaki büyük üniversiteler nasıl çalışıyorsa nasıl büyük bir gayret ortaya koyuyorsa ne kadar üretkense bizim de en az onlar kadar üretken olacağımız kadar çalışmamız gerekli. Bunun yollarını arıyoruz." ifadelerini kullandı.

NFT nedir: Nitelikli Fikri Tapu, ya da İngilizcedeki popüler ismiyle non-fungible token, dijital bir varlığın benzersiz olduğunu ve bu nedenle birbirinin yerine geçemeyeceğini onaylayan, blok zinciri adı verilen bir dijital defterde depolanan veri birimidir.

Blockchain nedir: Blockchain .com bir kripto para birimi finansal hizmetler şirketidir. Şirket, 2011 yılında ilk Bitcoin blok zinciri kaşifi olarak başladı ve daha sonra 2012 ve 2020 arasındaki bitcoin işlemlerinin %28'ini oluşturan bir kripto para cüzdanı yarattı.

2022 YKS 'YE EKLENECEK

2022 YKS'de yeni bölümlerin ekleneceği öğrenildi. Sizce NFT, Blockchain gibi teknolojilerin bölümleri açılmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

YKS NE ZAMAN?

2022 yılı YKS 18 ile 19 Haziran günlerinde yapılacak. 18 Haziran günü TYT, 19 Haziran günü ise AYT ile YDT yapılacak. Sınav sonuçları 20 Temmuz günü ÖSYM Başkanlığı tarafından açıklanacak. YKS tercihleri ise Ağustos ayının sonunda başlayacak. YKS sürecinden haberdar olmak için aşağıdaki linklerden mobil uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç