Ücretli öğretmenler kadro için harekete geçti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ücretli öğretmenler kadro için harekete geçti

Son dakika haberi: Ücretli öğretmenlere kadro ile ilgili kritik bir adım atıldı ve dosya hazırlanarak mecliste vekillere verildi.

Haberler 27 Ocak 2023 12:32 5
Ücretli öğretmenler kadro için harekete geçti

Ücretli öğretmenlerden kadro için kritik adım.

Bugün TBMM'de kritik bir görüşme yapıldı. Ücretli Öğretmenler Dayanışma Derneği Başkanı Levent Atasoy yaptığı son dakika açıklamasında mecliste yaptıkları görüşmeleri aktardı. Atasoy yaptığı açıklamada ücretli öğretmenlerin kadroya alınmaları taleplerini meclise sunduklarını söyledi.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen ücretli öğretmenler meclise geldi. Mecliste yapılan açıklamada Ücretli Öğretmenler Dayanışma Derneği Başkanı Levent Atasoy yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Ücretli öğretmenler dayanışma derneği olarak bugün sayın vekilimizi ziyarete geldik. Ücretli öğretmenlerin taleplerini iletmek için. Ücretli öğretmenler yarım sigorta primi ile çalışanlandır. Hiçbir özlük hakları olmadan çalışıyorlar. Asgari ücretin altında aldığımız ücretle geçimimizi sağlamaya çalışıyoruz. Kıymaetli vekilimize özlük haklarının düzeltilmesi için gerekli doosyasımızı verdik. Emek vermiş arkadaşlarımız yaşları 40, 45, 50 olan arkadaşlarımız için atama talebimizi ilettik. Bu arkadaşlarımız 40 ve 50 yaşlarındakilerin atanma talebimizi ilettik. Bu arkadaşlarımız bu yaştan sonra başka iş yapamaz. Bu duruma çözüm bulunmasını istiyoruz. Taleplerimizi iletiyoruz"

DÜN GELEN HABER ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERİ HEYECANLANDIRDI

Önceki gün Sabah Gazetesi'nde yer alan haberde ücretli öğretmenler için bir statü değişikliğinin gündemde olduğu, önümüzdeki günlerde bu konuda çalışma yapılacağı bildirildi. Çalışmada özlük haklarında da bir düzenleme yapılacağına yer verildi. Bu düzenleme ile önemli değişiklikler bekleniyor.

HABERLER GELDİKÇE FİNANS7.COM'DA OLACAK

Konu ile ilgili detaylar geldikçe paylaşacağız. Haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (5)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 16 Ay Önce
Ücretli öğretmenler kadroyu hakediyor.uzun yıllar çalıştılar bırakın sevinsinler
Ziyaretçi 16 Ay Önce
Yıllarını ücretli öğretmenliğe emek veren ücretli öğretmenler hiç bir şart aranmadan kadro müjdesi bekliyoruz
Ziyaretçi 16 Ay Önce
Kpss ye çalışsınlar yeterli puanı alsın atansinlar. Kpss ye girip yüksek puan alanlara haksızlık olmuş olmuyor mu.
Ziyaretçi 16 Ay Önce
Ücretli öğretmenleri atayacaksa kpss'ye ne gerek var.Olmaz öyle bir şey
Ziyaretçi 16 Ay Önce
Çok güzel çok teşekkürler inşallah bizde ataniriz