Kamu Bankaları'ndan 1 Milyon TL Konut Kredisi! İşte Maliyet Tablosu!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kamu Bankaları'ndan 1 Milyon TL Konut Kredisi! İşte Maliyet Tablosu!

Kredi kullanarak ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar, en uygun krediyi araştırmaya devam ediyor! İşte Kamu Bankalarının kredi hesaplaması ve detaylar...

Kredi 8 Mayıs 2024 0
Kamu Bankaları'ndan 1 Milyon TL Konut Kredisi! İşte Maliyet Tablosu!

Konut kredisi çekerek ev sahibi olmanın hesabını yapanlar kredi maliyetlerini araştırıyorlar. Konut fiyatlarında bir gevşeme takip edilse de fiyatların yükseleceğinden endişe edenler bir an önce ev sahibi olabilmek için yüksek maliyetli konut kredilerini göze alıyorlar. Bu durumda da en çok kamu bankalarının konut kredisi maliyetleri araştırılıyor. Kamu bankalarına güvenenler konut kredisi çekmenin kendilerine ne kadar maliyet getireceğini hesaplayarak bütçelerini değerlendirerek karar veriyorlar.

KAMU BANKALARINDA KONUT KREDİSİ İÇİN UYGULANAN KURALLAR NELER?

Kamu bankalarından konut kredisi çekmek isteyenler bazı kurallara tabi olarak bu kredileri çekebiliyorlar. Bankalar öncelikle müşterilere en fazla 120 aya kadar vade ile konut kredisi veriyorlar. 10 yıllık vade süresi kesinlikle aşılamıyor. Bu süreler konusunda çok katı bir uygulama yapılıyor.

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank konut kredisi kullandırırken müşterilere sabit maliyet uygulaması yapıyor. Konut kredisi çeken müşteriler eğer kredi taksitlerini günü gününe öderler ise herhangi bir sürpriz ek ödeme ile karşılaşmıyorlar. Kredi taksitlerinin gecikmesi durumunda ise banka bu gecikmelerin süresine göre gecikme faizini ek olarak talep edebiliyor.

ZİRAAT BANKASI 1 MİLYON TL KONUT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

konut-kredisi-ziraat.jpg

Ziraat Bankası'ndan konut kredisi çekecek olanlar aylık yüzde 4,29 oranında faiz ile karşı karşıya kalıyorlar. 120 ay vadeli 1 Milyon TL konut kredisi için Ziraat Bankası müşterileri aylık 43.179 TL taksit ödemesi yapıyorlar.

HALKBANK 1 MİLYON TL KONUT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

konut-kredisi-halkbank.jpg

Halkbank'ın konut kredisi için uyguladığı aylık faiz oranı yüzde 4,19 olarak açıklandı. 120 ay vadeli 1 Milyon TL konut kredisi çekecek olanların ödemeleri gereken aylık taksit 42.206 TL olarak hesaplanıyor. Bu kredi için müşteriler 10 yılda toplamda 5 Milyon TL'lik bir maliyeti yükleniyorlar.

VAKIFBANK 1 MİLYON TL KONUT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

konut-kredisi-vakifbank.jpg

Vakıfbank müşterileri bankalarına konut kredisi çekmek için başvuru yaptıklarında aylık yüzde 3,79 oranında faiz ile karşılaşıyorlar. 120 ay vadeli 1 Milyon TL konut kredisi için Vakıfbank'a aylık 38.341 TL taksit ödemesi yapılıyor. 10 yıllık kredi maliyetinin toplamı ise Vakıfbank'ta 4,6 Milyon TL olarak hesaplanıyor.

Tüm kredi kampanyalarından anında haberdar olmak için ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç