Türkiye'den Arayıp Almanları 7 Milyon Dolandıran Kişiler Yakalandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Türkiye'den Arayıp Almanları 7 Milyon Dolandıran Kişiler Yakalandı

Türkiye ve Alman polisinin ortak çalışması sonucu Almanları dolandıran 28 Türk 5 şehirde yakalandı.

Son Dakika 26 Eylül 2022 12:06 0
Türkiye'den Arayıp Almanları 7 Milyon Dolandıran Kişiler Yakalandı

Hem Almanya'daki , hem de Türkiye'de tatile gelen Almanları dolandırdılar.

İstambul'da meydana gelen olayda, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Almanya'da yaşayan vatandaşları ve Türkiye'deki Almanların dolandırıldığı ihbarını aldı. Bunun üzerine başlatılan çalışmadan Alman polisi de haberdar edildi.

Alman Polis Departmanı ile ortak şekilde yapılan çalışmada ekipler, şüphelilerin telefonla aradıkları kişilere , kendilerine lotodan ikramiye çıktığını söylediğini tespit etti. Alman vatandaşları arayarak onlara piyan godan büyük ikramiye çıktığını ve eğer ikramiyeyi almak istiyorlarsa istenilen hesaplara belirli miktarda para yatırmaları gerektiğini söyledi.

Kendilerini Alman vatandaşlarına devlet görevlisi olarak tanıtan bu kişiler, onların para yatırdıkları hesapların yasa dışı hesaplar olduğunu söyledi ve tekrar para yatırmalarını istedi. 

TÜRKİYE'YE GETİRDİLER

Bu şekilde kazandıkları paraları farklı ödeme yöntemleri ile Türkiye'de bankacılık sistemine sokarak para aklama şuçu işledikleri belirlenen  bu kişiler hakkında başlatılan soruşturma kapsamında, bu şekilde 394 bin Euro , yani 7 milyon liranın bu şekilde Türkiye'ye getirildiği görüldü.

İstanbul merkezli 5 şehirde başlatılan operasyonda 28 kişi yakalandı. İstanbul, Rize, Şanlıuurfa, Tokat ve İzmir'de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla 28 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Sağlık kontrolünden geçirilen bu kişiler , ifadeleri alınmak üzere emniyete getirilirken durumdan Alman polisine de bilgi verildi. 

Son dakika , gündeme ve emlak, finans haberlerini kaçırmamak için finans7.com'u takipte kalın.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç