Türk İş Açıkladı: Açlık Sınırı, Asgari Ücretin 1764 TL Üstünde
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Türk İş Açıkladı: Açlık Sınırı, Asgari Ücretin 1764 TL Üstünde

Türk İş tarafından yapılan son dakika açıklamasında açlık sınırına yer verildi. Açıklanan rakamda açlık sınırının asgari ücretin çok üstünde olduğu görüldü.

Yaşam 27 Mayıs 2022 11:33 0
Türk İş Açıkladı: Açlık Sınırı, Asgari Ücretin 1764 TL Üstünde

Son dakika : Açlık sınırı 6 bin liranın üzerine çıktı.

Türk İş tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada üretim ve tedarik maliyetlerinin artması ile birlikte her geçen gün yaşam maliyetinin daha da arttığına yer verildi. Enflasyonun dah da arttığı ve hayat pahalılığının daha da arttığına yer verildi. 

Türk İş resmi sayfasından yapılan açıklamada, "Ne enflasyon yavaşlıyor, ne de alım gücü yükseliyor. Kur Korumalı Mevduata(KKM) rağmen risk artışlılarından kaynaklı olarak döviz sepetinin tamamına karşı TL değer kaybetmeye devam ediyor. Yeni TL paraları kullanmaya başladığımız Ocak 2009’dan Nisan 2022’ye geçen dönemde Merkez Bankası verilerine göre tedavüldeki banknotların kupür dağılımının 5 TL’den sonra açık ara en çok 200 TL ve 100 TL banknotlarda olması TL’deki büyük değer kaybının kanıtlarından birisi olarak kabul ediliyor." ifadelerine yer verildi. 

AÇLIK VE YOKSULLUK SINIRI

Türk İş, TÜİK verilerine dayandırdığı rakamlarında açlık ve yoksulluk sınırını şu şekilde açıkladı:

  • Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 6.017,85 TL’ye,
  • Gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı (yoksulluk sınırı) 19.602,14 TL’ye,
    Bekâr bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ ise aylık 7.836,46 TL’ye yükseldi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç