TÜPRAŞ Hissesi İçin Fiyat Tahmini Geldi: TÜPRAŞ Yükselir mi Düşer mi?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TÜPRAŞ Hissesi İçin Fiyat Tahmini Geldi: TÜPRAŞ Yükselir mi Düşer mi?

Son dakika haberi: Tüpraş hissesi hakkında son dakika açıklaması yapıldı ve İş yatırım, hedef fiyatınıyükseltti.

Borsa 7 Kasım 2022 20:01 0
TÜPRAŞ Hissesi İçin Fiyat Tahmini Geldi: TÜPRAŞ Yükselir mi Düşer mi?

Tüpraş geçen gün oldukça yüksek bir bilanço açıkladı. Açıklanan bilançodan sonra hisse fiyatında beklentiler yukarı yönlü oldu.

Halk ve Ziraat Yatırım tarafından yapılan açıklamada hedef fiyatın yükseltildiğine yer verilirken bir açıklama da İş Yatırım'dan geldi. İş Yatırım tarafından yapılan son dakika açıklamasında yıullık hedefin güncellendiğine yer verildi. Güncellenen fiyat beklentisine baktığımızda 616 olduğu görüldü. Daha önce söz konusu hisse için açıklama yapan İş Yatırım 457 beklentisini paylaşmıştı.

İş yatırım tarafından yapılan son dakğika açıklamasında konu ile ilgili, “Güçlü nakit yaratımı ve yasal kayıtlardaki geçmiş yıl zararlarının telafi edilmesi ile 2023’ten itibaren temettü ödemesini için önü açılan şirketin 2023 yılında %80 oranında temettü ödemesini bekliyoruz. Güncellenen 2022 yıl sonu net kar tahminimiz hisse başına 72TL tutarında bir temettü tahminine işaret ediyor. Bu da %16.8 oranında bir temettü verimine denk geliyor" değerlendirmesine yer verilirken açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi:

"Şirketin Eylül 2022 tarihi itibariyle devralma sürecini tamamladığı Entek’i 509 milyon dolar hedef özsermaye değeri ile değerlememize dahil ettik. Entek değerlememiz sırasıyla 6.2x ve 7.9x 2022 ve 2023 tahmini FAVÖK çarpanlarına denk gelmekte . Makro varsayımlarımızdaki değişiklikleri, tahminlerimizdeki güncellemeler, emsal şirket çarpanlarında meydana gelen değişiklikleri ve iyileşen net nakit pozisyonu yansıtarak, Tüpraş hisseleri için 12 aylık hedef fiyatımızı 457 TL’den 616 TL’ye yükseltiyoruz. Güncellenen hedef fiyatımıza göre %44’lük artış potansiyeli ile Tüpraş için “AL” tavsiyemizi yineliyoruz. Avrupa pazarında petrol ürünleri talebinde beklenenden daha fazla azalma, ürün piyasalarında savaş kaynaklı tedarik sorunlarının ortadan kalkması veya hafiflemesi ve neticede tahminlerin altında ürün karlılıklarına yol açması ve/veya yüksek devam eden enerji maliyetleri, rafineri fiyatlarına tavan veya olası benzer yasal düzenlemeler tahminlerimiz ve değerlememiz için risk faktörleri"

Finans7.com  | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.  Finans7.com , borsa, döviz, hisse senetleri, emtia ve kripto paralar hakkında herhangi bir yatırım tavsiyesi vermez. Finan7 sadece bilgilendirme yapar.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç