Tüm Köylere Okul Açılıyor: Öğretmen Atama Sayısı Artacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Tüm Köylere Okul Açılıyor: Öğretmen Atama Sayısı Artacak

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan yönetmelikte köylere okul açılacağına yer verildi.

Eğitim 14 Mayıs 2022 12:16 0
Tüm Köylere Okul Açılıyor: Öğretmen Atama Sayısı Artacak

Tüm köylere okul açılacak.

Köylerde yaşayan vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada , köyde bulunan öğrenci sayısına bakılmaksızın tüm köylere ilkokul açılacağına yer verildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI KURUM AÇMA, KAPATMA VE AD VERME YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK" başlıklı yönetmelik değişikliğinde konu ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

"(1) Okul öncesi eğitim kurumları; bağımsız anaokulları olarak açılabileceği gibi mülki idare amirinin onayı ile çocuk gelişimi ve eğitim alanı olan mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında uygulama sınıfı ve diğer eğitim kurumları bünyesinde ana sınıfı olarak da açılabilir. Okul öncesi eğitim kurumları açılabilmesi için gerekli şartlar şunlardır:

a) Anaokulu açılabilmesi için öğrenci sayısının en az 20 olması ve etkinlik/oyun odası bulunması gerekir.

b) Uygulama sınıfı ve ana sınıfı açılabilmesi için öğrenci sayısının en az 10 olması gerekir.

c) Nüfusu az ve dağınık olan köy ve benzeri yerleşim yerlerinde en az 5 çocuk bulunması halinde ana sınıfı açılır."

"c) Nüfusu az ve dağınık olan köy ve benzeri yerleşim yerlerinde öğrenci sayısına bakılmaksızın valilikçe uygun görülmesi durumunda Bakanlık onayı ile ilkokul açılır."

"(5) Ana sınıfı ve uygulama sınıflarının dersliklerinin binanın giriş katında aydınlık ve güneş alan bölümünde olması esastır. Ancak bu şartların sağlanamadığı durumlarda ısı, ışık ve havalandırmanın sağlandığı diğer katlarda da ana sınıfı ve uygulama sınıfı açılabilir."

NE OLACAK?

Söz konusu düzenleme dün yayımlandı ve yürürlüğe girdi. Yayımlanan düzenleme ile birlikte artık tüm köylerde ilkokul açılmasının önü açılmış oldu.

ÖĞRETMEN ATAMA SAYISI ARTACAK

Söz konusu düzenleme sonrası birçok köye ilkokul açılacağı , buna paralel olarak öğretmen ihtiyacında da artış olacağına yer verildi. Yeni dönem öğretmen alımında, bu düzenleme göz önüne alınıp daha fazla personel alımı yapılacak.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç