TSK, neden bu kadar fazla uzman erbaş alımı yapıyor?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TSK, neden bu kadar fazla uzman erbaş alımı yapıyor?

Milli Savunma Bakanlığı bünyesine neden bu kadar çok uzman erbaş alımı yapılıyor? İşte söz konusu alımın nedeni.

TSK, neden bu kadar fazla uzman erbaş alımı yapıyor?

MSB neden bu kadar çok uzman erbaş alımı yapıyor?

Milli Savunma Bakanlığı 2024 yılı uzman erbaş ve uzman onbaşı alımı ilanı yayınlandı. İlanın yayınlanmasından sonra uzman erbaş ve uzman onbaşı olmak isteyen adaylar MSB PERTEM sayfasına giderek müracaatını yapmaya başladı.

Uzman erbaş alımı ilanı şu şekilde verilmişti:

Bu duyuruya baktığımızda en az ilkokul mezunu adaylar arasından 25 bin uzman erbaş alımı yapılacağı bildirildi. Geçen ay yayınlanan duyuruda 777 uzman erbaş alımı yapılacağı bildirilirken şimdi 25 bin alım ilanı yayınlandı. İlana başvurular 3 Haziran, yani bugün başladı ve Haziran ayının son gününe kadar başvurular alınacak.

NEDEN BU KADAR ÇOK ALIM YAPILIYOR?

İlanın yayınlanmasından sonra vatandaşlar ve adaylar, kamuda tasarrufun beklendiği şu günlerde neden bu kadar fazla alım yapıldığını araştırmaya başladı.

Bunun nedeni ise 4 sene öncesine dayanıyor. 2019 yılında açıklama yapan dönemin Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 4 yıl boyunca uzman erbaş alımı yapılmayacağını söylemişti. 4 yıllık sürede TSK bünyesine herhangi bir branşta uzman erbaş alımı yapılmadı.

4 senedir alım yapılmaması nedeniyle TSK'da ciddi bir uzman erbaş eksiği olduğu öğrenildi. Görev süresi dolanlar, istifa edenler, sözleşmesi fesh edilenler nedeniyle oluşan eksik sonrası bu kadar yükske bir personel alımı yapılacağı bildirildi.

MSB Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesine yapılan uzman erbaş alımı ilanının detayları için TIKLAYIN

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 53 Gün Önce
Alım