Toyota C-HR modeli artık Türkiye'de üretilecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Toyota C-HR modeli artık Türkiye'de üretilecek

Son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada Toyota'nın yeni C-HR modelini Türkiye'de üreteceğine yer verildi.

Taşıt 30 Ocak 2023 09:08 0
Toyota C-HR modeli artık Türkiye'de üretilecek

Toyota , Türkiye'ye yeni araba üreteceğini açıkladı.

Dünyanın önde gelen otomotiv markalarından olan Toyota'dan son dakika açıklaması geldi. Türkiye hakkında yapılan son dakika açıklamasında Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, İkinci nesil yeni C-HR modelini Sakarya'daki fabrikasında üretecek. Hibrit ve şarj edilebilr versiyonları olan yeni C-HR'nin Türkiye'de üretilen ilk şarj edilebilir hibrit otomobil olacağı, bunun yanı sıra Toyota Avrupa bölgesindeki ilk batarya üretim hattının da Sakarya'da kurulacağına yer verildi. Yeni C-HR'ın, Toyota'nın Avrupa'da 2025 yılına kadar 1,5 milyon adet otomobil satış hedefine önemli bir katkıda bulunması bekleniyor.

Söz konus araç, şirketin karbon nötr taahhüdünü yansıtıyor. Öte yandan yoğun rekabetin yaşandığı ve Avrupa'nın en büyük pazarı olan C-SUV segmentine farklı elektrifikasyon seçeneklerinin sunulacağına yer verildi. Hibrit versiyona ek olarak yerli üretim batarya ile üretilen şarj edilebilir hibrit CHR, Toyota'nın 2030 yılındaki yüzde 100 elektrikli modeller hedefine önemli bir katkı sağlamış olacak. 

Toyota Otomotiv Sanayii, Türkiye'de bir de batarya üretim hattı da kuracak. Senede 75 bin batarya üretimi yapılacak. Alanında uzman 60 kişi çalışacak. 

Konu ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. Toyota Otomotiv Sanayii Türkiye Genel Müdürü ve CEO'su Erdoğan Şahin yaptığı açıklamada, "Bu proje Toyota'nın küresel gücünün bir parçası olan Sakarya'daki üretim tesisimizin, global anlamda önemli aktörlerinden biri olduğunu bir kez daha teyit etmektedir. Bu önemli proje Türkiye'ye duyulan güvenin yeni bir göstergesidir" dedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç