Torba Yasa Ne Zaman Yürürlüğe Girecek? İşte Borçların Silineceği Tarih
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Torba Yasa Ne Zaman Yürürlüğe Girecek? İşte Borçların Silineceği Tarih

Son dakika haberi: Torba yasa meclisten geçti. Peki ne zaman yürürlüğe girecek? Resmi Gazete'de ne zaman yayınlanacak? Borçlar ne zaman silinecek? İşte detaylar.

Haberler 5 Kasım 2022 14:11 1
Torba Yasa Ne Zaman Yürürlüğe Girecek? İşte Borçların Silineceği Tarih

Meclisten geçti: Torba yasa ne zaman yürürlüğe girecek? KYK , fatura, kredi borçları ne zaman silinecek?

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Perşembe günü gerçekleşen Genel Kurulunda milyonları ilgilendiren kanun teklifi kabul edildi ve oylama sonrası Resmi Gazete'ye gönderildi. Torba yasanın kabul edilmesinden sonra milyonlarca vatandaş, yasanın ne zaman yürürlüğe gireceğini, yapılandırma , borç silinmesi , KYK faizlerinin silinmesi konularının ne zaman yürürlüğe gireceğini, sicil affının ne zaman olacağını araştırmaya başladı. Biz de finans7 olarak bu yazımızda söz konusu torba yasada son duruma yer verdik.

DÜZENLEME İLE NELER OLACAK?

Söz konusu düzenleme ile birlikte milyonlarca öğrencinin KYK borçlarının faizleri silinecek. Gençler, öğrencilik döneminde aldıkları KYK kredisinin sadece ana parasını ödeyecek. 

Bunun yanı sıra vatandaşların icralık olan ve varlık yönetim şirketlerinde olan 2 bin liranın altındaki borçları da silinecek. Kredi kartı, düşük miktarda kredi, elektrik, telefon ve diğer fatura borçları bu kapsamda silinecek borçlar olacak ve icradaki 2 bin liranın altındaki tüm dosyalar tasfiye edilecek.

Düzenleme ile 10 milyona yakın kişi ve şirketin sicillerine af çıkacak ve sicil affı ile bu kişilere kredi kullanma hakkı verilecek. Borçlarını yapılandıranlar, kara liste olarak adlandırılan yerden çıkacallar kredi puanlarına göre kredi çekebilecekler.

BORÇLARIN SİLİNMESİ İÇİN BAŞVURU OLACAK MI?

Düzenleme aşamasında açıklama yapan vekiller ve GİB bürokratları, borçların silinmesi için herhangi bir başvuru olmayacağını söyledi. Sicil afında ise borcu olan vatandaşların yapılandırma başvurusu yapması gerekecek. Yasa yürürlüğe girdiğinde ve başvuru başladığında finans7 olarak takipçilerimize haber vereceğiz. Aşağıda bulunan linklerden uygulamamızı  indirerek haberdar olabilirsiniz.

NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

Kanun teklifi meclisten geçti. Yarın ya da en geç gelecek hafta içinde kanun teklifi Resmi Gazete 'de yayınlanarak yasalaşacak. Yasalaşmasından sonra düzenleme ile ilgili kamuda çalışma başlayacak. Başlayacak çalışma ile borçlar, KYK borçlarının faizleri silinecek. Prosedürleri de hesaplarsak düzenlemenin tam hayata geçmesi Kasım Ortalarını bulur. Düzenleme sürecinden haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  |Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
süper çoksevindim teşekkürler reis.