TOKİ'den 44 Şehirde Ucuza Satılık Ev: İşte Başvuru Şartları 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TOKİ'den 44 Şehirde Ucuza Satılık Ev: İşte Başvuru Şartları 2022

TOKİ'den 44 farklı şehirde ucuza konut satışı duyurusu geldi. Yapılan açıklama, konutlar ve başvuru şartları ile başvuruya dair bilgiler yazımızda.

Emlak 29 Haz 2022 21:31 4
TOKİ'den 44 Şehirde Ucuza Satılık Ev: İşte Başvuru Şartları 2022

44 şehirde yaşayanlara TOKİ müjdesi geldi.

TOKİ'den ev almak isteyen vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada 44 farklı şehirde yaşayan vatandaşlara ucuza konut müjdesi verildi. Duyuruya baktığımızda 20 il için başvurular alınmaya başlarken 34 il için de önümüzdeki günlerde başvuruların başlayacağına yer verildi. 

İHALE DUYURULARI GELDİ: 34 ŞEHRE UCUZA 22 BİN 136 KONUT

TOKİ tarafından yapılan son dakika açıklamasında aşağıdaki iller için önümüzdeki günlerde ihale yapılacağı ve ihale ile bu illere konut yapılacağına yer verildi.  34 şehirde toplamda 20 bin 136 konut yapılacağı ve bu konutların dar gelirlilere uygun fiyata satılacağı açıklandı. 

İhale duyurularının geldiği iller şu şekilde açıklandı:

İstanbul

Kocaeli

İzmir

Bursa

Gaziantep

Şanlıurfa

Muğla

Ankara

Hatay

Malatya

Erzurum

Trabzon

Tekirdağ

Aydın

Kırklareli

Bolu

Zonguldak

Bayburt

Kars

Ağrı

Antalya

Kırıkkale

Konya

Sinop

Bartın

Diyarbakır

Uşak

Kahramanmaraş

Yozgat

Amasya

Kastamonu

Afyon

Bitlis

Isparta

İhaleleri tarihlerine baktığımızda en geç yapılacakların Ağustos ayında yapılacağı ve yapılan ihalelerden sonra hemen inşaata başlanacağı görüldü. Kısa sürede tamamlanması gereken konutların satışına ise bu yılın sonunda ya da 2023 yılının başında başlanacak.

ŞİMDİ BAŞVURABİLİRSİNİZ: 20 İLDE SATIŞTA OLAN KONUTLAR

TOKİ'nin güncel satıştaki konutlarına baktığımızda 20 şehirde birçok konutun satışa sunulduğu görüldü. Yayındaki ilanlarda liste şu şekilde yer aldı:

Aksaray

Bolu

Bursa

Çankırı

Elazığ

Erzincan

Eskişehir

Gaziantep

Hatay

İzmir

Karaman

Kırıkkale

Koceli

Konya

Kütahya

Siirt

Sivas

Trabzon

Van

Yozgat

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

TOKİ'nin resmi sayfasına baktığımızda başvuru şartlarına şu şekilde yer verildiği görüldü:

  • T.C. vatandaşı olması,
  • Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 3 yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir),
  • Toplu Konut İdaresinden  konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç),
  • Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması, (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç) (Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç)
  • Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması (Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.),
  • Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 10.000 TL olması (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 10.000  TL olması gerekmektedir.) (İstanbul ilinde gelir şartı 11.500 TL olarak uygulanmaktadır.),
  • Bir hane halkı adına -yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları- yalnızca bir adet başvuru yapması, gerekmektedir.

(Şartlar ve TOKİ konutlarının olduğu, yapılacağı illere ait tüm bilgiler toki.gov.tr adresinden alınmıştır.;)

BAŞVURU ŞEKLİ

Güncel TOKİ satılık ev ilanlarına başvuru yapmak isteyenler, Ziraat Bankası aracılığıyla başvurusunu yapabilir. İhale sürecinde olan ve başvurusu önümüzdeki aylarda başlayacak olan ilanlar geldiğinde finans7.com olarak takipçilerimize hemen haber vereceğiz. Bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı aşağıdaki linklerden ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara
Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kaç kere yazıldım çıkmadı.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Diyarbakır için tarih ne zaman
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
İhaleden sonraki %də kaç ödeneçek acaba
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ziraat Bankası ordan mi başvuru yapacz