Oyak nema 2024 son dakika: Beklenti açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Oyak nema 2024 son dakika: Beklenti açıklandı

Son dakika haberi: 2024 yılı Oyak nema beklentisi açıklandı. İşte beklenen nema hakkında son dakika bilgileri.

Ekonomi 5 Mayıs 2024 45
Oyak nema 2024 son dakika: Beklenti açıklandı

Oyak Nema 2024 son dakika.

Geçen sene 30 Nisan tarihinde açıklanan Oyak nema oranı bu sene hala açıklanmadı. Mayıs ayının ilk haftasını geride bıraktığımız bu hafta da açıklama gelmemesi sonrası TSK personelleri, nemanın ne olacağını merak ediyor.

Askeriyede bilindiği üzere normal emekliliğin yanında Oyak da var. Oyak'a maaşlarından aylık kesilen paraları giden askerler, emekli olduklarında toplu para ya da ikinci bir emekli maaşı alabiliyor.

Her sene ise Oyak nema oranını açıklıyor ve söz konusu nema oranına göre askerlerin birikimleri değerleniyor. Her sene Nisan ayının sonunda açıklama yapan Oyak, bu sene Nisan ayı bitmesine rağmen hala nema oranını açıklamadı.

TAHMİN GELDİ

OYAK Bilgi Platformu adlı grupta emekli Deniz Kurmay Albay Ersan AKER bir açıklama yaptı ve geçen seneye göre açıklanan rakamları değerlendird. Aker açıklamasında hesaplama yaptı ve Oyak'ın beklenen nema oranı için ilk tahmini verdi.

Söz konusu açıklama göre Oyak'ın bu sene nema rekoru kırabileceği ve yüzde 131 civarında bir nema verebileceği bildiriliyor. Sizce bu oran yeterli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

GEÇEN SENE KAÇTI?

Geçen sene Oyak nema oranı yüzde 90.1 seviyesindeydi. 2022 yıl sonu enflasyonu ise yüzde 64,27 seviyesindeydi. 2023 yıl sonu enflasyonu ise yine yüzde 64,77 seviyesinde oldu.

ÖNCEKİ NEMA ORANLARI

Önceki yıllarda açıklanan nema oranları şu şekildeydi:

2021 Oyak Nema oranı yüzde 83,5 seviyesinde olmuştu.
2020 Oyak Nema oranı yüzde 27.2 seviyesinde olmuştu.
2019 Oyak Nema oranı yüzde 20.5 seviyesinde olmuştu.
2018 Oyak Nema oranı yüzde 42.2 seviyesinde olmuştu.
2017 Oyak Nema oranı yüzde 24.7 seviyesinde olmuştu.
2016 Oyak Nema oranı yüzde 19.1 seviyesinde olmuştu.
2015 Oyak Nema oranı yüzde 17.1 seviyesinde olmuştu.
2014 Oyak Nema oranı yüzde 17.2 seviyesinde olmuştu.
2013 Oyak Nema oranı yüzde 15.3 seviyesinde olmuştu.
2012 Oyak Nema oranı yüzde 14.2 seviyesinde olmuştu.

NEMA NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Oyak Genel Kurulu sonrası nemanın önümüzdeki hafta açıklanması bekleniyor. Nema açıklandığında haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Yorumlar (45)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 16 Saat Önce
Polder yuzde 330 lar civarinda nema verirken, oyak bu rakami gecmeli
Ziyaretçi 3 Gün Önce
OYAK artık dijital dünya gereklerine uyarak doğrudan katılımlı e-Genel Kurul Sistemine geçmelidir. Analog dünya yönetimi olan temsilcilerden oluşan Genel Kurul Toplantısı kaldırılmalı, üçer aylık e-Genel Kurul kararları ihdas edilmelidir. Bu OYAK'a işlevsel ivme kazandırır. Beni yönetime almazlar. Alsalar mehemehâl 6 ayda sistemi kuruma enjekte eder, kan akışını şeffaf şekilde üyelere arayüz içerikleriyle sunarım. Beni düzen bozucu bulurlar, istemezler. Doğrusu bunda haklılar da. Hayatım boyunca köhne düzeni bozup yerine daha verimli yeni düzen kurma gayretinden kendimi alıkoyamadım. Eskisini bozmadan yeni düzeni ihya edemez, yeniliğe muhtedir olamazsınız. Hayatın devinimleri karşısında köhne bir yaşlı olarak çapsız verimsiz kalırsınıź..
Ziyaretçi 3 Gün Önce
yine mahkemeye verilecek bence
Ziyaretçi 4 Gün Önce
Geçen yıldan fazla olacak sıkıntı yapmayın %131.8 olacak inşallah
Ziyaretçi 4 Gün Önce
Yıllık mali hesaplar yılbaşında olmasına rağmen toplantı tarihi sorduk,5 ay geçti.Telefonla sorduk yazı yazdık 1 ay sonra cevapta tarih belli olduğunda duyurulacaktir kalip cevabı geldi.Bunun dışında 80-85 Bin kişinin aldığı emekli maaş promosyonu güncellemesiiçin soru sorduk.Banka Oyak'a sorun dedi..Bir çalışma olduğunu sanmıyorum.Calisma yapılıyor diye de bir bilgiye ulaşamadım.8bin ₺ promosyona Özel bankaya 3 yıllığına bağladı/sattılar.Gerekli çalışma yapıldığında bilgi verilecektir.diye dalga geçer gibi bir cevabı 44 yıllık OYAK üyesine verdiler.Turk Lirasindaki değer kaybını her yıl yaşıyoruz OYAK ta hakkimiza sahip çıkmaktan uzak.