TOKİ Sosyal Konutta Sabit Taksit Gelecek mi, 6 Ayda Bir Memur Zammı Kalkacak mı? Erdoğan'a Soruldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TOKİ Sosyal Konutta Sabit Taksit Gelecek mi, 6 Ayda Bir Memur Zammı Kalkacak mı? Erdoğan'a Soruldu

TOKİ sosyal konutta sabit taksit gelecek mi , 6 ayda bir zam olacak mı yoksa bu kalkacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan'a soruldu.

TOKİ Başvuru 28 Eylül 2022 23:24 17
TOKİ Sosyal Konutta Sabit Taksit Gelecek mi, 6 Ayda Bir Memur Zammı Kalkacak mı? Erdoğan'a Soruldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a soruldu: TOKİ'de sabit taksit gelecek mi? 6 ayda bir zam kalkacak mı?

Cnn canlı yayınına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  burada TOKİ başvurusuna dair detaylı bilgi verdi ve başvuruda son durumu değerlendirdi.

SON MÜJDELER

Müjdeler konusunda , son günlerde çokça müjdeler verildiğini ve müjdelerin devam edeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "KYK yurtlarında kalan öğrencilere verilen günlük beslenme yardımını 25 liradan 60 liraya çıkardık. Bu önemli bir şey. Şimdi yurtlarımızın kapasitesi 850 bin . Beslenme yardımını ayda 750 liradan 1800 liraya çıkardık. Geçen ay KYK borçlarının sadece ana para üzerinden alınmasını açıkladık. Toplam 26 milyar liranın üzerinde yükü gençlerin üzerinden kaldırdık. Çiftçilere aylık elektrik ödeme yerine hasat sonrası ödeme imkanı. Yani çiftçi ürünü satack para gelince elektrik faturasını verecek. Yine çiftçilere 5 yıla kadar vade ile geçmiş borçlarını ödemeyği müjdeledik. Birçok tarımsal ürünün alım fiyatlarını arttırdık. 2002 yılında sosyal yardımlara ayrılan kaynak 1.6 milyar lira iken 2022 yılında bu rakam 146 nmilyar liraya ulaştı." dedi.

TOKİ AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında TOKİ sosyal konut konusuna değindi. Sosyal konutlara başvuru sayısını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, taksitler 6 ayda bir zamlanacak bu durum düzeltilecek mi sabit taksit gelecek mi? sorusuna şu şekilde yanıt verdi: "Gençlerin başvuru sayısı 1 milyon 715 bin. 5 milyona dayanan müracaat var. İlk kazmayı 25 Ekim'de vuruyoruz. Derdimiz nerelerde TOKİ yapılacaksa hepsinde aynı anda temelleri atalım bu işi başlatalım istiyoruz. En kısa zamanda kura tarihlerimizi de açıklayarak bu adımları atacağız."

Moderatörün taksitler 6 ayda bir zamlanmasın sorusuna Cumhurbaşkanı cevap vermedi. Buna göre sabit taksit olmayacak. 6 ayda bir memur zammına göre zam yapılacak.

Sizce sabit taksit mi olmalı yoksa her 6 ayda bir artmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın. Kadın Erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için Facebook Grubumuza TIKLA KATIL

Yorumlar (17)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Öncelikle kolay gelsin yorum paylaşırsanız sevinirim yani boşa yorum yapmamış olalım istiyorum. Benim fikrim her 6 ayda bir zam olmaması gerekiyor. Çünkü bir asgari ücretli hem kiradaysa hem taksit vermesi ve bir yandan geçine bilmesi imkansız. Bence sabit bir kredi olmasa dahi yıl da bir defa oda sabıt olmasi güzel olur %5 ile 10 arasında sabit zam olursa güzel ve cazip olur. Teşekürler ✋
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sabit kalmalıki bi yandanda gendini geçindirebilsin yoksa bi anlamı yok
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Tabikide zam yemesin yoksa bir anlamı kalmıyor kredi çeksek daha uyguna gelir
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
text
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bnce taksit miktarı artsın ama ana paradan düşsün şu zam olayı mahvetti bizi Bir yılda toplam 30bin ana paraya fark koydular