Toki Sosyal Konutta Eve Girmeden Önce Kaç Taksit Ödeneceğini ve 6 Ayda Bir Zamda İyi Haber!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Toki Sosyal Konutta Eve Girmeden Önce Kaç Taksit Ödeneceğini ve 6 Ayda Bir Zamda İyi Haber!

TOKİ sosyal konutta eve girmeden önce kaç taksit ödeneceği hakkında Bakan Kurum'dan açıklama geldi.

TOKİ Başvuru 30 Eylül 2022 16:37 0
Toki Sosyal Konutta Eve Girmeden Önce Kaç Taksit Ödeneceğini ve 6 Ayda Bir Zamda İyi Haber!

TOKİ sosyal konutta eve girmeden önce kaç taksit ödenecek? Bakan Kurum açıkladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı son dakika açıklamasında bir projeden örnek vererek eve girmeden önce vatandaşın kaç kirayı vereceğini açıkladı.

"2023'e Doğru Şehir Buluşmaları" programları kapsamında Samsun Büyükşehir Belediyesi Ömer Halisdemir Toplantı Salonu’nda düzenlenen etkinliğe katılan Bakan Kurum, burada yaptığı açıklamada konut piyasasına değindi ve fiyatların gerilemeye başladığını söyledi.

SOSYAL KONUTA KAÇ GENÇ BAŞVURU YAPTI?

Sosyal konut projesinde 50 bin kontenjanın gençlere ayrıldığını, bu 50 bin kontenjan için 2 milyona yakın gencin başvuru yaptığını söyleyen Bakan Kurum, projede herhangi bir karşılıklık olmadığını , bunun 5 milyon başvuru ile kolaylıkla anlaşıldığını söyledi ve "'Gençler nasıl alacak?' diyen muhalefete, gençlerimiz 2 milyona yakın başvuru yaparak en net cevabı vermiştir. Dolayısıyla burada bir tereddüt yok." dedi.

6 AYDA BİR TAKSİT ZAMMı

Bakan açıklamasının devamında taksitlerin 6 ayda bir zamlanması meselesine değindi ve "Biz toplumun tüm kesimlerine ve gelir gruplarına yönelik bir proje açıkladık. Bir kişinin 10 yıl faizsiz arsaya girdiğini düşünün, asgari ücretle de çalışsa, eve giren tek gelir asgari ücret de olsa bin 200 TL sabit ödemeleri olacak. Bu rakam hiçbir şekilde değişmeyecek. Dolayısıyla bu gelir gruplarımız kendine uyan proje ile başvuracak ve ödemelerini gerçekleştirecek. Konutların ödemesinde ise memur maaşlarının artış oranına göre artış yapılacak. Ancak geçen yıl memurlarımıza yüzde 80'e yakın zam yaptık fakat borçlu olan 1 milyon 170 bin kardeşimize ise yüzde 25 zam yaptık. Yani geliri yüzde 80 artarken biz borcunu yüzde 25 artırdık. Biz her zaman milletimizin yanında olduk. Bu projedeki amaç zaten sosyal devlet anlayışı ve barınma ihtiyacını karşılayacak çerçevede yapıldı." ifadelerini kullandı.

FİYATLAR DÜŞÜYOR

Bakan Kurum sözlerinin devamında konut fiyatları ile kiralardaki azalışa değinerek fiyatların düşmeye başladığını söyledi ve "Bakın Samsun'a, fiyatlar düşüyor. Bunlar nasıl düşüyor? Yapılan sosyal konutlarla, kentsel dönüşümle düşüyor. Ayrıca meclisimizin yapmış olduğu düzenleme ile düşüyor, yüzde 25 sınırlama konuldu. Dolayısıyla biz bu manada da ihtiyaçlara göre hareket ettik, etmeye de devam ediyoruz” dedi.

EVE GİRMEDEN KAÇ TAKSİT ÖDENECEK?

Bilindiği üzere bu TOKİ'lerde ev tamamlanmadan sözleşme imzalanacak ve peşinatın ödenmesi , sözleşmenin imzalanmasından hemen sonra taksit ödemeleri başlayacak. Yani vatandaş, daha eve girmeden taksit ödemesi yapacak. Bu konuya değinen Bakan Kurum, "Bununla alakalı güzel bir örnek var elimizde. Bugün Samsun'da Atakum ve Canik'teki sosyal konutlarla ilgili sözleşme yapılmadı. Çünkü arazideki problemlerden dolayı. Onlar Kıran Mahallesi'ndeki konutları alacak. Konutlardan 2 ay sonra, 3 ay sonra bitenler var. Etap etap bitecek. Orayı aldığında ve evine neredeyse girdiğinde sözleşme yapılacak. Yani biz hep vatandaşımızın lehine hareket ettik.” dedi.

TOKİ kura çekiminden haberdar olmak Kadın Erkek TOKİ'ye başvuru yapanlarla bilgi alış verişi için Facebook Grubumuza TIKLA KATIL

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç