TOKİ Emlak Konut Orta Gelir Grubuna Ucuz Kredili Ev Verecek: İşte Şartlar
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TOKİ Emlak Konut Orta Gelir Grubuna Ucuz Kredili Ev Verecek: İşte Şartlar

TOKİ orta gelir grubuna yönelik yeni kampanya başlatıyor. Emlak Konut öncülüğünde yapılacak yeni kampanyanın detayları yazımızda.

Emlak 29 Eylül 2022 17:28 3
TOKİ Emlak Konut Orta Gelir Grubuna Ucuz Kredili Ev Verecek: İşte Şartlar

Orta gelir grubuna konut detayları belli oldu.

Sosyal konutların başvurusunun başlamasından sonra birçok vatandaş , başvuru yapamamaktan şikayeti oldu. Gelir şartı nedeniyle başvuru yapamayan vatandaşları sevindiren haberi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum verdi. Bakan Kurum yaptığı açıklamada 250 bin sosyal konutun hemen ardından orta gelir grubu için de müjde geleceğini söyledi.

Söz konusu kampanya ile sıfır konutta fiyat indirimi yapılacağı v ebanka kredileri ile düşük faiz uzun vade seçeneklerinin sunulacağı , Emlak Konut öncülüğünde üç sektör derneğinin katılımı ile yapılacak kampanya için bugün toplantı yapıldı. Yapılan toplantıya katılan isimler arasında olan Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas, söz konusu konut projesi ile ilgili detaylı bilgi verdi.,

Düzenlenen konut toplantısı ile on binlerce kişliye yeni konut verileceği, konutların şimdi inşaatı başlayan konutlar için geçerli olacağı bildirildi. Elmas yaptığı açıklamada sadece birkaç şehirde değil tüm Türkiye'de konut kampanyası olacağı öğrenildi. Elmas konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Sadece 3-5 şehirde değil, bütün illerde uygulanacak, tüm Türkiye'den üreticiler bunun içerisinde yer alacak" ifadelerini kullandı.

TARİH AÇIKLANDI

Elmas yaptığı açıklamada kampanya duyurusunun 15 Ekim ile 25 Ekim arasında geleceğini söyledi ve "Bizim ümidimiz dar gelirliler dışarısında kalan grubun da konuta erişim sorununun çözülmesi. Bugünkü toplantıdan da öyle bir sonuç çıktı." dedi.

Başvuru başladığında haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

GELİR ŞARTI

Sosyal konutta gelir şartı İstanbul için 18,  diğer iller için 16 bin liraydı. Yeni projede bu şartın 25-30 bin lira bandına çıkarılması bekleniyor. Sizce sınır kaç TL olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Teslim garantisi olan eski projeler neden hala teslim edilmedi
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sadece kirada oturanlara verilsin. Verilsin ki şu ev sahipleri nin evleri boş kalsın artık.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bu kadar yükseltirilse dar gelire hitap etmez asgari üçret ne kadar halka ne faydası olacak