THY 1300 Personel ve İşçi Alımı Yapacak (Pilot, Kabin Memuru, Personel)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

THY 1300 Personel ve İşçi Alımı Yapacak (Pilot, Kabin Memuru, Personel)

Türk Hava Yolları bünyesine , kabin memuru, pilot ve personel ile işçi kadrolarında çalıştırmak üzere 1300 kişi alınacak.

Finans Magazin 21 Haz 2022 09:59 45
THY 1300 Personel ve İşçi Alımı Yapacak (Pilot, Kabin Memuru, Personel)

THY açıkladı: 1000 kabin memuru, 200 pilot ve 100 işçi ile personel alımı yapacak.

Türk Hava Yolları tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada en az lise mezunu adaylar arasından Türk Hava Yolları bünyesine yapılacak personel alımının detaylarına yer verildi.

Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat yaptığı son dakika açıklamasında son 2 sene içinde personel alımının çok az yapıldığını, pandemi nedeniyle az yapılan personel alımı ile birlikte çok sayıda açık olduğu ve açıkların bu sene yapılacak personel alımı ile açıkların kapatılacağına yer verildi. 

Türk Hava Yolları’nda 12 bin 113 kabin memuru ve 5 bin 643 pilot olmak üzere toplamda 17 bin 756 personel istihdam ediliyor. Son 2 senede istihdama yönelik alım yapılmadığını bildiren Türk Hava Yolları , bu sene personel alımına hız kazandıracağını açıkladı. Ahmet Bolat yaptığı açıklamada yeni hat taleplerine karşılık veirlmesi için pilot ve kabin memuru eksikliklerinin tamamlanması gerektiğini söyledi.

17 seneden bu yana Türk Hava Yolları bünyesinde çalıştığını ve işin mutfağından geldiğini söyleyerek açıklamasını sürdüren Bolat, toplamda 377 uçak ile 129 ülkeyde toplamda 340 noktaya uçtuklarını , gidilecek yer ve uçak sayısının artması ile birlikte piloy ihtiyacının,i kabin memuru ihtiyacının arttığını söyledi. 

ÇOK BÜYÜK BİR EKSİK OLACAK

Gelecek 3 senede hem Türkiye'de hem dünyada ciddi pilot eksiğinin olacağını söyleyen Bolat, “Bir pilotun yılda kullanılacağı saat sabit, bu değişmez. Şu anda pilot arıyoruz. Kendimiz de pilot yetiştiriyoruz ve kapasiteyi artırmayı düşünüyoruz. Şu an 400 yabancı pilotumuz var, 400 yerli pilot gelse hepsini alırız.” ifadelerini kullandı. 

THY MÜDÜRÜ AÇIKLADI: 1300 PERSONEL VE İŞÇİ ALIMI YAPACAĞIZ

Dünya Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan Bolat, yakın zamanda 200 pilot alımı yapılacağını söyleyen Bolat, 1000 kabin memuru alımı da yapılacağını söyledi. 100 civarında da personel ve işçi kadrolarına personel alımı yapılacağı açıklandı. Bolat yaptığı açıklamada, “Alacağımız pilot 200’ü geçer ama uçuşa hazır ve istediğimiz tipte bulmamız zor gibi. 1.000 civarında kabine, 100 civarında da diğer bölümlere alıyoruz” dedi.

MAAŞLARA BÜYÜK ZAM GELDİ

Bolat açıklamasında maaşlara yapılan zamma değindi ve “2022 başında ücretlere yüzde 85 zam yaptık. Ayrıca her 6 ayda da enflasyon oranının üzerinde iyileştirme yapıyoruz. Motto’muz, şirket kazandıkca yatırıma ve çalışanlarına ağırlık verecek. Yıl sonu karından yüzde 10’unu çalışana dağıtma kararımızın arkasındayız” dedi.

MEZUNİYET

Kabin memuru alımı en az lise , pilot alımı ise en az ön lisans mezunlarından olacak. Kaadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

İLAN TARİHİ

THY'ye yapılacak personel alımı için ilan tarihi henüz belli değil. Ancak yeni gelen açıklama ile birlikte yakın zamanda personel alımının yapılması bekleniyor. THYT personel alımı ilanı geldiğinde bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (45)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kabin memuru yaş sınırı nedir?
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kabin memuru alımı şartları yaş sınırı varmıdır
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Deneyimli kabin memuru alımı şartları yaş sınırı varmıdır kaç yaş aralığı olmalı
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Pilot eğitimim yok ama smilasyon oyunu oynadım uçuş bilgim var fırtınalı havada bile indiririm
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kabin memuru olarak çalışmak istiyorum