Tek Tek Açıklandı! Bu Mesleklerdeki İstihdam Teşvik Kapsamına Alındı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Tek Tek Açıklandı! Bu Mesleklerdeki İstihdam Teşvik Kapsamına Alındı

Sağlık Turizmi Destek Paketi'nde kapsam genişletildi. Ticaret Bakanı Mehmet Muş konuya ilişkin detayları paylaşırken, geniş bir yelpazede sağlık hizmeti ihracatı alanında nitelikli elemanların istihdamının teşvik kapsamına alındığını duyurdu.

Çalışma Hayatı 6 Haz 2022 17:19 0
Tek Tek Açıklandı! Bu Mesleklerdeki İstihdam Teşvik Kapsamına Alındı

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, sağlık hizmetinde ihracatı artırmayı hedefleyen 'Sağlık Hizmeti İhracatı 5.0 Destekleri'ni açıkladı. 'Sağlık Turizmi Destek Paketi' kapsamında rehberden tercümana, çağrı merkezi personelinden sosyal medya ve pazarlama uzmanına, yaşlı ve engelli bakım elemanından sosyal hizmet uzmanına kadar geniş bir yelpazede sağlık hizmeti ihracatı alanında nitelikli elemanların istihdamı, teşvik kapsamına alındı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İkiz Kuleler binasında 'Sağlık Hizmeti İhracatı Zirvesi Yeni Destekler ve Heal in Türkiye Portalının Tanıtım Toplantısı' düzenlendi. Toplantıya Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Ticaret Bakan Yardımcısı Volkan Ağar, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Uluslararası Sağlık Turizmi Meclis Başkanı Dr. Özgür Öztan ile çok sayıda sektör temsilcisi katıldı. 

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, 'Sağlık Turizmi Destek Paketi' kapsamında değişiklik yapıldığını duyurdu. Bu kapsamda rehberden tercümana, çağrı merkezi personelinden sosyal medya ve pazarlama uzmanına, yaşlı ve engelli bakım elemanından sosyal hizmet uzmanına kadar geniş bir yelpazede sağlık hizmeti ihracatı alanında nitelikli elemanların istihdamı teşvik kapsamına alındı.

Bakan Muş, Bakanlığımız ile ölçütlerimizi karşılayan üniversitelerimiz arasında protokol yapılacak ve bu eğitim kurumlarından eğitim alan sağlık hizmeti ihracatçılarımızın bünyesinde çalışanlarının mesleki ve yabancı dil eğitimi desteklenecek” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç