Taşı Kredisi Çekmek İçin Bankaya Gidecekler: Artık Kökten Değişti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Taşı Kredisi Çekmek İçin Bankaya Gidecekler: Artık Kökten Değişti

Son dakika haberi: Taşıt kredisine düzenleme geldi. Araba almak için kredi çekmek isteyenler, artık bankaya gittiğinde farklı bir durumla karşılaşacak.

Taşıt 14 Kasım 2022 19:36 0
Taşı Kredisi Çekmek İçin Bankaya Gidecekler: Artık Kökten Değişti

Son dakika : Taşıt kredilerde yeni dönem.

Taşıt kredisi ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Gazeteci Emre Özpeynirci yaptığı açıklamada kredilerde kullandırım düzenlemesi yapıldığını ve artık taşıt kredisi kullanmanın çok zorlaştırdığını söyledi. 

Özpeynirci açıklamasında , "Merkez Bankası'ndan bankalara tüzel müşterilere sadece ticari araç kredisi vermeleri yönünde bir talimat gitmiş. Yani açıkça 'otomobil kredisi vermeyin' denmiş Bu küçük ve orta boy şirketleri, filo firmalarını doğrudan etkiler, tam da alım yapmak istedikleri bu dönem" ifadelerini kullandı.

Özpeynirci söz konusu düzenlemenin açıklamasını ise şu şekilde yaptı: "Yani bankalar yatırım amaçlı da olsa şirket adına otomobil kredisi veremeyecek."

11 Kasım 2022 günü Merkez Bankası tarafından yayımlanan Menkul Uygulama Talimatı'na göre, kredi bazında 50 bin lira ve üzerinde olan kredilerden, küçük ve orta büyüklükteki işletmelere kullandırılan krediler, ihracat kredileri ve yatırım kredileri harcama mukabili kullandırılmaması durumunda menkul kıymet tesisine tabi olacağı bildirildi.

Söz konusu düzenlemeye göre faaliyet ve satışlarla ilgili harcamaların kabul edileceği, gayrimenkul ya da taşıt alımı gibi harcamaların kabul edilmeyeceği belirtildi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç