Süleyman Soylu'nun Açıklaması Sonrası Belediyelerdeki Terör İrtibatlı İltisaklılar Hakkında Harekete Geçildi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Süleyman Soylu'nun Açıklaması Sonrası Belediyelerdeki Terör İrtibatlı İltisaklılar Hakkında Harekete Geçildi

Son dakika haberi: İçişleri Bakanlığı, , belediyelerdeki terör iltisaklı kişiler hakkında harekete geçti.

Haberler 29 Kasım 2022 22:03 0
Süleyman Soylu'nun Açıklaması Sonrası Belediyelerdeki Terör İrtibatlı İltisaklılar Hakkında Harekete Geçildi

Belediyelerdeki terör iltisaklılar için harekete geçildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçen gün yaptığı açıklamada "Terör soruşturmaları, 2019 yılında 33 belediyede toplam 42 soruşturma, 2020 yılında 13 belediyede toplam 14 soruşturma, 2021 yılında 16 belediyede toplam 18 soruşturma, 2022 yılında 12 belediyede 14 soruşturma, olmak üzere toplamda 74 belediyede 88 soruşturma terör kapsamında yürütülmüştür. Bu 88 soruşturmadan da 79’u tamamlanmış, 42 ön inceleme raporu, 19 araştırma raporu, 33 tevdi raporu, 2 inceleme raporu, 3 form inceleme raporu, 2 tazmin raporu düzenlenmiştir. 9 soruşturma ise halen devam etmektedir." demişti.

Bu açıklama sonrası bir son dakika açıklaması geldi ve Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığınının harekete geçtiğine yer verilerek, "Kurulumuzca, Belediyelerde yürütülen terör soruşturmaları ile ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur. Belediyeler ile ilgili olarak Bakanlığımıza intikal eden her türlü ihbar ve şikayet titizlikle incelendiği gibi terör faaliyetleri ile ilgili olarak Bakanlığımıza intikal eden tüm iddialar da derhal inceleme ve soruşturma sürecine tabi tutulmaktadır. İnceleme ve soruşturmalar sonucunda, terör örgütleriyle irtibatlı veya iltisaklı personel tespit edilir ise bu personelin işe alım süreçleri incelenerek, bu konuda elde edilen bilgi ve bulgular müfettişlerimizce düzenlenen tevdi raporlarıyla yetkili Cumhuriyet Başsavcılıklarına intikal ettirilmektedir." denildi ve şu bilgiler paylaşıldı:

"Bu kapsamda, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Ataşehir Belediyesinde yürütülen inceleme ve soruşturmalar sonucunda yapılan tespitler ve elde edilen bilgi ve bulgular yetkili Cumhuriyet Başsavcılıkları ile paylaşılmıştır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Seyhan Belediyesinde yürütülen inceleme ve soruşturmalar da çok kısa süre içerisinde tamamlanarak, müfettişlerimizce düzenlenecek tevdi raporları ile elde edilen bilgi ve bulguların yetkili Cumhuriyet Başsavcılıklarına intikali sağlanacaktır. Terör örgütleriyle irtibatlı veya iltisaklı olduğu tespit edilenlerin isimleri Müfettişlerimizce düzenlenen tevdi raporlarının içerisinde Cumhuriyet Başsavcılıklarına gönderilmektedir"

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç