SSK ve Bağkur emeklilerine maaş farkı Şubat ayında
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

SSK ve Bağkur emeklilerine maaş farkı Şubat ayında

SSK ve Bağkur emeklilerinin maaş zammı farklarının hesaplara yatırılacağı tarih hakkında açıklama geldi. Detaylar yazımızda.

Emekli Haberleri 18 Ocak 2024 0
SSK ve Bağkur emeklilerine maaş farkı Şubat ayında

SSK ve Bağkur emeklilerinin maaş farkları ne zaman yatacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine sonrası yaptığı açıklamada emeklilere zammı duyurmuş ve yüzde 5 ek zammın yanında en düşük emekli maaşının 10 bin liraya çıkarıldığını söylemişti. Zam 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak.

Ancak Ocak ayı maaş zamları, gerçekleşen enflasyona göre yüzde 37,6 seviyesinde oldu. Aradaki fark ise, yüzde 5 ek zam ve en düşük emekli maaşının 10 bin liraya çıkarılması düzenlemesi henüz kanunlaşmadığı için hesaplara yatmadı. Meclise gelen mini torba yasaya eklenecek bu zam düzenlemesinin Ocak ayı bitmeden meclisten geçerek Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Resmi Gazete'de yayınlanmasından sonra maaş farkları hesaplanacak ve Ocak ayında hesaplara yatırılmayan maaş farkları Şubat ayında hesaplara yatırılacak.

NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

Konu ile ilgili son dakika açıklaması geldi. TGRT Haber canlı yayınında TGRT Haber Ekonomi Editörü Yaprak Hırka Yıldız ekonomi gündemine ilişkin son gelişmeleri değerlendirdi. Yıldız yaptığı açıklamada emeklilerin maaş farklarının ne zaman hesaplara yatırılacağına ilişkin, " Maaşlara Şubat ayının ilk haftası bu zam farklarının yatırılması bekleniyor" ifadelerini kullandı.

Ocak ayı sonunda meclisten geçmesi beklenen yasa sonrası Şubat ayında maaşlar zamlı yatacak ve maaş farkları da emeklilerin hesaplarına yatırılmış olacak.

2024'TE EMEKLİLERE 2 DÜZENLEME

2024 yılında emeklilere gelecek 2 yeni düzenleme belli oldu. Detayları için TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç