Son Dakika: Yumurtaya Bir Zam Daha İşte 30'luk Yumurta Fiyatları
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Yumurtaya Bir Zam Daha İşte 30'luk Yumurta Fiyatları

Son dakika haberi: Yumurta fiyatlarına art arda zamlar gelmeye devam ediyor. İşte 30'luk yumurta fiyatı.

Tarım 25 Tem 2022 17:10 1
Son Dakika: Yumurtaya Bir Zam Daha İşte 30'luk Yumurta Fiyatları

Yumurtaya bir zam daha.

Yumurta fiyatlarına son günlerde gelen zamlara bir yenisi daha eklendi. Gelen son dakika bilgilerine göre 30'luk yumurtanın fiyatının bir kere daha zamlandığı ve 60 liraya kadar çıktığı öğrenildi. 

YEM, NAKLİYE HER ŞEY ARTTI

Üreticiler yaptıkları açıklamada, son dönemlerde artan maliyet, nakliyhe, enerki fiyatları ve yem artışları nedeniyle yumurtaya bir zam daha yapılmasının kaçınılmaz olduğunu, hatta bu zammın bile az olduğunu, 30'luk yumurtanın 70 lira olması gerektiğini söylüyor. 

Diyarbakır'dan gelen bilgilere göre yumurta fiyatlarına zam yapıldığı ve kolisinin, yumurtanın türüne göre 60 liraya kadar çıktığı görüldü.

Diyarbakır’da yumurta işletmeciliği, üretimi yapmakta olan Vehbi Yalın, yumurta üretiminde maliyetlerin ciddi oranda arttığını söyledi ve fiyatların daha da artması gerektiğini söyledi. Şimdiki fiyatlara göre bile üreticilerin zararda olduğunu söyleyerek sözlerine  başlayan Yalın, "Beyaz yumurtanın perakende satış fiyatı 55-60 bandında. Kahverengi yumurta ise şuan piyasada yok. Kahverengi yumurtanın fiyatı da 5 TL daha fazla. Aslında yumurta fiyatları üretim fazlalığından dolayı çok geri kalmıştı. Şuanki maliyetlerle satış fiyatları birbirini kurtarmıyor, üretici hala zararda” ifadelerini kullandı ve mağduriyetini dile getirmeye çalıştı. 

ÜRETİCİ İFLASA GİDER

Yaz aylarında işin olmadığını ve üretimin de fazla olması nedeniyle yumurtanın  para etmediğini söyleyen  Yalın, “Birçok tavukçu zararda olduğu için üretimini kapattı, tavuklarını kesti. Piyasada mal daralınca fiyatlar olması gereken seviyeye geldi. Ama bu fiyatlar da yetersiz, yeni bir zam gelmesi lazım. Çünkü bu fiyatlarla üreticinin ayakta kalma şansı zayıf. Fiyatların düşük olması üreticiyi iflasa götürdü. Yüzde 30-40 zarar var. Bütün üreticiler borç altında. Bu fiyatların üstüne biraz daha gelmesi lazım ki üretici ayakta kalabilsin. Yumurtanın kolisinin perakendede 60-70 TL bandında satılması lazım ki, üreticiyi kurtarsın” dedi.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Eskiden dolar arttı euro arttı bunu baz alıyorlardı tavuğun götüne bile zam geldi yakında sayaç takılır yuhhhh yani yuhhh bu kadarda kolpazanlık fırsatçılık olmaz allahtan korkun öbür taraftada fırsatciları yumurtlayacaklar hiç merak etmeyin