Son Dakika: Yeni Vergi Affı Geldi, Sırada Vatandaş Olsun 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Yeni Vergi Affı Geldi, Sırada Vatandaş Olsun 2022

Son dakika haberi: Kulüplerin vergi borçları silindi. Peki vatandaşın vergi borçlarında silinme olacak mı?

Ekonomi 30 Mayıs 2022 14:49 20
Son Dakika: Yeni Vergi Affı Geldi, Sırada Vatandaş Olsun 2022

Son dakika haberi: Vergi affı beklentisi başladı.

Milyonlarca vatandaşın vergi muafiyeti beklentisi arttı. Son dönemlerde yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle vergilerini ödemekte ıskıntı çeken vatandaşlar, devletin vergi affı düzenlemesi yapmasını, vergi borçlarının bir kısmının silinmesini talep ediyor. 

BEŞİKTAŞ'IN SİLİNEN VERGİ BORÇLARI

Dün bir açıklama yapan Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi "200 milyonluk vergi borçlarını, 16 milyon liraya indirdik. Ankara'ya git gel... Yalvardık, yakardık. Allah yapanlardan da razı olsun. Diğerlerine de yapıldı ama bizi hakikaten sevdiler ve gereğini de yaptılar" ifadelerini kullandı ve devletin 184 milyon liralık vergi borçlarını sildiğini söyledi.

DİĞER KULÜPLERİN DE SİLİNDİ

Çebi yaptığı açıklamada, diğer kulüplerin de vergi borçlarının silindiğini söyledi.

EKONOMİK SIKINTILAR  VE ENFLASYON

Son dönemlerde yaşanan ekonomik sıkıntılar ve yaşanan yüksek enflasyon nedeniyle vatandaşlar, işverenler ciddi sorunlar yaşıyor. Artan fahiş fiyatlar nedeniyle hükümetin vatandaşlara destek sağlaması , bazı vergi muafiyetlerinin gelmesi isteniyor.

VERGİ AFFI , İNDİRİMİ VE YAPILANDIRMA BEKLENİYOR

Vatandaşlar ile işyeri sahipleri, vergilere af, kısmi af, indirim ve yapılandırma talep ediyor. Bakan Nureddin Nebati yaptığı son açıklamada borçlara herhangi bir yapılandırma gelmeyeceğini söylemiş ve zaten borçlarda vatandaşlara yardımcı olunduğunu söyledi.

Vatandaşlar ise vergi affının, indirimlerin ve yapılandırmanın gelmesini istiyor. Sizce vergi affı gelmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından bu konudaki düşüncelerinizi yazın.

NE ZAMAN GELECEK?

Seçimler yaklaşırken böyle bir konunun gündeme gelebileceği aktarılıyor. Vergi affı ve yapılandırma açıklaması geldiğinde haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (20)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Vatandasin odeme gucu yok vergiden dolayi iciralik durumdayim yapilandirma ciksa bari taksitlendiririz zor durumda vatandas
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
2022 Yılını'da kapsayacak geniş kapsamlı bir vergi affı gelmeli küçük esnaf perişan
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Vergi affı gelmeli, vatandaş, esnaf , kobi pandemi altında perişan oldu acil vergi affı gelmelidir.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
çekin ellerinizi cebimizden afmış ne affı be
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
VERGİ AFFI GELSİN, ÜSTELİK YETİMLERİN DE BAYRAM İKRAMİYESİ ÇOK DÜŞÜK, NEDEN EMEKLİNİN BAYRAM İKRAMİYESİ KADAR DEĞİL, YETİMLER, DEVLETİN GÖZÜNDEDE ÜVEY YETİM EVLATMI??ASIL ONLARIN İHTİYACI DAHA ÇOK, EN BÜYÜK ACIYI YAŞAMIŞLAR, BABALARI SIĞINACAK DAĞLARI YIKILMIŞ, :((((