Son dakika: Taşerona kadro ve asgari ücrete ek zam görüşülecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Taşerona kadro ve asgari ücrete ek zam görüşülecek

Asgari ücrete ek zam ve taşerona kadro konusunun gündeme geleceği kritik görüşme yapılacak. İşte gelen son dakika açıklaması.

Çalışma Hayatı 5 Haz 2024 08:18 14
Son dakika: Taşerona kadro ve asgari ücrete ek zam görüşülecek

Taşerona kadro ve asgari ücrete ek zam gelişmesi.

Taşerona kadro ve asgari ücret için son dakika gelişmesi: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay bir araya gelecek.

Hükümet daha önce yaptığı açıklamada asgari ücrete ek zam için kapıları kapatmıştı. Nitekim dün kabine sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücrete zam konusuna hiç değinmedi. Bu da ek zam ile ilgili beklentileri bitirdi.

Ancak gelen son dakika açıklaması işçileri heyecanlandırdı. Gelen bilgilere göre Gazeteci Saygı Öztürk, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın BM Uluslararası Çalışma Örgütünün 112'nci Uluslararası Çalışma Konferansı (ILO) için Cenevre'ye gideceğini söyledi ve dikkat çeken ifadeler kullandı.

TOPLANTIYA KATILACAKLAR

Söz konusu görüşmede bulunacak isimler ise şu şekilde açıklandı:

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay,

Hak-İş Başkanı,

DİSK yetkilileri ve aynı zamanda işveren sendikalarının yetkilileri.

Bu isimlerin toplantıya katılacağını söyleyerek açıklamasını sürdüren Öztürk, "Bugün akşam bir mini zirve yapılacak. Bu mini zirvede zamlar, asgari ücret de dahil olmak üzere, ayrıntılı bir biçimde o masada konuşulacak" ifadelerini kullandı. Edinilen bilgilere göre taşerona kadro konusunun da gündeme geleceği bildirildi. Taşeron ve asgari ücret açıklamasından bildirimle haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

ASGARİ ÜCRETE EK ZAM GÖRÜŞÜLECEK

Saygı Öztürk açıklamasının devamında asgari ücrete ek zammın görüşüleceğini söyledi ve "Asgari ücretin en az 18 bin TL olmasını istemişler ve yılda da iki kez belirleme talebi vardi. 7 ay sonra neler değişmiş olacak göreceğiz. Kızılcahamam'da asgari ücrete zam konusu konuşulmuş olabilir ama Türk-İş'in işçiler adına da bir talebi var. Ne kadar etkili olacak göreceğiz." dedi."Rakamlar ortada asgari ücret 17 bin TL'ydi ama enflasyon nedeniyle 3 bin TL gibi bir kayıp var. Yıllık enflasyon yüzde 75 seviyesinde çıktı. Asgari ücretli 6 milyon çalışanın da bir kaybı söz konusu. Bunu göz önünde bulundurmak gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (14)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 50 Gün Önce
3 yıl taşören çalıştım boşa hammallık yaptım. Kadro falan vermezler bu saatten sonra işsizlik maaşımı bilirim nu saatten sonra akp ye bi daha oy verrsem cümle alem…….
Ziyaretçi 51 Gün Önce
asgari ücrete zam istemeyen kişiler fiyatlara niye artıyor onu söyle veya memura 6 ayda bir zam olunca enflasyonu etkilemiyor mu.?
Ziyaretçi 51 Gün Önce
taşerona kadro ne oldu.. yoksa yalan mı oldu
Ziyaretçi 51 Gün Önce
inşallah erken seçim olur bunlardan kurtuluruz kredi borcu bitirdi artik
Ziyaretçi 52 Gün Önce
yapmayın ya asgari ucrete zam alım gücü iyice düştü yapmayın şunu