Son dakika: Tarım Kredi'den ayçiçek yağı ve kırmızı et fiyatlarında indirim müjdesi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Tarım Kredi'den ayçiçek yağı ve kırmızı et fiyatlarında indirim müjdesi

Son dakika haberi: Tarım Kredi marketlerden gelen açıklamada et fiyatlarının ucuza satıldığı ve yakında ayçiçek yağında indirim başlayacağı bildirildi.

Son dakika: Tarım Kredi'den ayçiçek yağı ve kırmızı et fiyatlarında indirim müjdesi

Tarım Kredi Marketlerde yağ ve ete büyük indirim geliyor.

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın yaptığı açıklamada Tarım Kredi marketlerde et fiyatlarında büyük indirim yaptıklarını, etleri , piyasanın yarı fiyatına sattıklarını söyleyerek, "Piyasa fiyatlarının yarı fiyatına satıyoruz. Bakanlığımızla görüşmeler yaptık. Muhtemelen market sayısını bine çıkaracağız. Diğer marketlerimizde de normal piyasa şartlarında paketli ambalajlarda et satmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Tarım Kredi market sayısının gelecek ay 3 bine yaklaşacağını söyleyen Aydın, TTK market sayısının 1549 olduğunu söyledi. 6 ilde 250 bakkalda faaliyet başladığını, Koop Bakkal il sayısını 17'ye çıkaracaklarını , 540 bakkalda faal olacaklarını söyleyen Aydın, Şubat sonunda 790 bakkalda Tarım KRedi ürünlerinin satılacacağını söyledi.

Şubat sonu itibaruyla satış noktası sayısının 2 bin 750 'ye kadar çıkacağını , yıl ortasında 3 bine geleceğini söyleyen Aydın, fiyatların pahalı olduğu şikayetlerine, "Herkes Tarım Kredi ürününün kalitesinden memnun. Bu kalite zaman zaman fiyat nedeniyle eleştiri konusu oluyor, çünkü baldo pirinciyle Çin ya da Arjantin pirinci karşılaştırılıyor. Ya da birinci harman çayla, dördüncü harman çay. Onun için biz de ikinci sınıf ürün üretmeye başlıyoruz. 1.400 adet ürün var. Bunların 600 tanesinde piyasada en ucuz biziz. Yüzde 1.5 ila 25 arasında ucuz olduğumuz ürünler var. Biz bunu yaptığımız zaman rakiplerimiz de ona göre düzenliyor" şeklinde cevap verdi.

FİYATLAR DİĞER MARKETLERLE AYNI ELEŞTİRİLERİNE YANIT: ÜRÜN AYNI DEĞİL DAHA KALİTELİ

Tarım Kredi Holding Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Yılmaz Bademli, Tarım Kredi'de bazı ürünlerin daha pahalı olduğu eleştirilerine de yanıt verdi. Bademli, ürünlerin aynı olmadığını, Çin pirincinin diğer marketlerde kendi marketleri ile Osmancık baldo pirinçle aynı seviyede olduğunu, kalite farkının olduğunu söyledi. 

Yağ ve et fiyatlarında büyük indirimler yaptıklarını , daha uyguna satış yaptıklarını söyleyen iki isim, üretimlerin arttırılması ile birlikte piyasada dengelerin daha da oturacağını söyledi. Özellikle et fiyatlarında , piyasanın oldukça altında satış yapıldığı açıklandı. Ayçiçek yağında ise önümüzdeki günlerde atılacak yeni adımlarla fiyatların bir miktar daha düşebileceği bildiriliyor.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç